Peter Madsens plan: dumpa kroppar i Kögebukten

avJohanna Rapp

Peter Madsen misstänks ha mördat och styckat Kim Wall och sedan slängt henne i vattnet.

Enligt bekanta till uppfinnaren har han tidigare pratat om hur man bäst blir av med en kropp – och att dumpa den i Kögebukten var då det främsta alternativet.

– Det är någonting som vi har tänkt på efteråt. Då kändes det inte så konstigt att prata om men i dag känns det som att han använt det som inspiration, säger en tidigare bekant till Madsen.

1 av 2 | Foto: MEYER KENNETH
Peter Madsen efter gripandet.

Den 21 augusti hittades Kim Walls torso utanför den danska ön Amager. Förra veckan hittade man hennes ben och huvud och även en påse med hennes kläder samt en kniv i Kögebukten.

Enligt polisens förundersökningsledare Jens Möller så var kraniet intakt, vilket skiljer sig från Peter Madsens förklaring om att Kim Wall ska ha fått en ubåtslucka i huvudet och dött av det. Polisen misstänker istället att Peter Madsen mördat och styckat Kim Wall ombord på ubåten innan han dumpat hennes kroppsdelar i vattnet.

Enligt en bekant till Peter Madsen så har han tidigare pratat om att dumpa kroppar i just Kögebukten.

– Det var under något som kallades science-night, men till slut så skämtade vi om att det istället skulle kallas crime-night eftersom ämnena ofta handlade om det, säger Madsens bekant som brukade vara med på mötena.

Göra sig av med en kropp

Han berättar hur de bland annat diskuterade det bästa sättet att göra sig av med en kropp.

– En av idéerna då var att placera kroppen i ett fiskenät och dumpa det i Kögebukten. I Kögebukten är det mycket trafik och man får inte dyka hur som helst där. Dessutom så är det väldigt svårt att hitta något med ett ekolod där.

Enligt Madsens tidigare bekant diskuterade man också huruvida man borde bränna upp en kropp för att göra sig av med det – men att man sedan avfärdade den teorin.

”Tänkt på efteråt”

Det är först efter att Peter Madsen blev misstänkt för mordet på Kim Wall som man reagerade på de tidigare mötena, säger Madsens tidigare bekant. Och i efterhand så känns det olustigt, säger han.

– Det är någonting som vi har tänkt på efteråt. Då kändes det inte så konstigt att prata om men idag känns det som att han använt det som inspiration.

Specialåklagare Jakob Buch-Jepsen vill inte uttala sig om uppgifterna och hänvisar till den pågående utredningen.

– Jag vill inte kommentera vittnesuppgifter i nuläget, säger Jakob Buch-Jepsen.

ARTIKELN HANDLAR OM