Misstänkte dubbelmördarens attack mot bilfirman

KRIM

Här fångas den misstänkte dubbelmördaren på övervakningskamera när han och ytterligare en man attackerar bilfirman med pistol och handgranat.

Pistolen är samma som användes vid dubbelmordet på gängledaren och en man i 20-årsåldern.

Det menar åklagaren som också åtalar 30-åringen för försök till grov utpressning.

En 30-årig man åtalas nu misstänkt för dubbelmordet i Kista den åttonde mars, då 26-åringen som pekas ut som ledare för det kriminella gänget Lejonen och en man i 20-årsåldern mördades med tre skott var.

Vid morden användes en Glock-pistol, som enligt förundersökningen kopplas till 30-åringen, bland annat genom bilder som han lagt upp i en gruppchatt som kallas ”Brothers No Politics”.

Men det är inte första gången som 30-åringen misstänks ha använt vapnet.

Pressade på pengar

Han åtalas också för försök till grov utpressning, efter att han tillsammans med några vänner misstänks ha pressat en bilfirma i Sollentuna på 700 000 kronor.

Bakgrunden till konflikten ska enligt förundersökningen ha varit att en person på bilfirman pekade ut 30-åringen och ytterligare några män som misstänkta för en stöld av en Audi. Därefter ska 30-åringen och männen tillsammans med en ”medlare” kommit tillbaka till firman och krävt dem på den dryga miljonen som ersättning för det felaktiga utpekandet. Något som man ska ha vägrat att betala ut.

Handgranat detonerade

I stället misstänks 30-åringen tillsammans med ytterligare en man ha uppsökt bilfirman kvällen den sjunde februari och där skjutit mot firman och sedan kastat en handgranat som detonerat utanför bilfirman.

Det hela fångades på övervakningskamera och efter attacken så ser man hur männen försvinner tillbaka upp mot E4:an.

Enligt polisen är det samma vapen som användes vid skjutningen mot bilfirman som när de två männen mördades i bilen, en månad senare.

Själv nekar 30-åringen till brott.

Så många människor skjuts ihjäl 00:31
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Kista

Sollentuna