Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Tjuvarna lastar bilen överfull med mattor – allt filmas

Av: 

August Håkansson

KRIM

Tre fräcka tjuvar stal mattor för tiotusentals kronor – mitt på dagen.

Personalen vågade inte ingripa, men filmade de hela händelsen.

Nu vädjar polisen om hjälp: Känner du igen männen?

Sommaren 2018 utsattes mattgrossisten Desyt för två fräcka stölder – inom loppet av en vecka.

Den 28 juni anlände tre män i en mörk Volvo till företagets lager på Utfallsgatan i Göteborg. Väl på plats fyllde två av dem bilen överfull med mattor, medan den tredje satt kvar bakom ratten.

I företagets lokaler befann sig en ur personalen, men han ville inte ensam ingripa. I stället filmade han stölden på nära håll.

Totalt fick tjuvarna med sig mattor till ett värde av runt 50 000 kronor.

– Det var en fräck kupp där gärningsmännen helt ogenerat och mitt på dagen lastade in gods i bilen, säger Jani Englund på polisen Göteborg nordost.

Försökte hejda – blev påkörd

Mindre än en vecka senare hände det igen. Den 2 juli vid 16-tiden dök samma bil med samma män upp vid företagets lokaler. Också då stal de mattor till ett värde av cirka 50 000 kronor.

– Att de återkom en vecka senare kan tyda på att de var välbekanta med eller bosatta i området vid brottstillfället, säger Jani Englund.

Flera i personalen fanns på plats. En av dem försökte hejda bilen när den var på väg därifrån men blev då påkörd och skadade benet.

Polisen behöver hjälp

Nu behöver polisen hjälp att lösa brotten. Vet du vilka männen är eller har du andra uppgifter om händelserna? Ring Efterlyst på 08 702 00 90, eller mejla efterlyst@tv3.se.

– En del tips har inkommit i utredningen, men polisen behöver mer hjälp från allmänheten med att identifiera de två gärningsmännen. Alla tips är av intresse, säger Jani Englund.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Brott

Göteborg

Efterlyst (tv-program)