Sommarstugemorden i Arboga

Vännen: Hon ville betala för att jag skulle misshandla en person

Av: 

Linda Hjertén

Mira Micic

Oskar Forsberg

KRIM

ARBOGA/STOCKHOLM. Kall, manipulativ och impulsstyrd – det är ord som återkommer i beskrivningen av den 41-åriga kvinna som nu misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar.

En gammal vän berättar att hon en gång frågat honom om han kunde misshandla en man för pengar.

– Jag trodde det var ett skämt, säger vännen till Aftonbladet.

Den 41-åriga flerbarnsmamman greps i går på Arlanda skäligen misstänkt för mord på sin far och mordförsök på sin mor. Hennes sambo, en 18-årig man, misstänks också för brotten.

Aftonbladet har sedan gripandet varit i kontakt med flera personer som på olika sätt känner eller har känt den mordmisstänkta kvinnan och hennes sambo.

”Är förmögen”

En man som känt och umgåtts med henne regelbundet fram tills i början av sommaren berättar varför han sa upp bekantskapen.

– När jag först träffade henne var hon väldigt trevlig och charmig men det kunde snabbt förändras. Hon kunde plötsligt bli väldigt obehaglig, säger han.

Han berättar att 41-åringen är förmögen.

– Jag tror att pengarna kommer från hennes verksamhet med HVB-hemmet. En rörelse hon först drev utan tillstånd, säger han.

Enligt vännen ska socialtjänsten i kommunen ha kommit på kvinnan och omplacerat barnen, en åtgärd som enligt uppgift ska ha lett till att kvinnan börjat hota ansvariga tjänstemän.

”Trodde det var ett skämt”

Till sin hjälp ska hon ha haft den nu gripne 18-åringen och en annan man.

Männen ska ha fått betalt för att utföra tjänster, enligt vännen. Båda två utreds av polisen för en misshandel av de flyktingbarn som enligt en nu nedlagd anmälan ska ha utnyttjats sexuellt av flerbarnsmamman.

– Kulmen nåddes när hon frågade mig om jag kunde misshandla en person för en summa pengar. Jag trodde det var ett skämt, säger vännen.

Den 18-årige mannen, som är kvinnans sambo, beskrivs av vännen på följande sätt:

– Han gör allt för att få pengar till sitt drogmissbruk. Det är en desperat och mycket farlig person.

”Hon är väldigt manipulativ”

Den före detta vännen uppger för Aftonbladet att han själv är rädd för flerbarnsmamman och han betvivlar inte att hon skulle kunna vara kapabel till mord.

– Nej, absolut inte, säger han.

Bilden som vännen tecknar av 41-åringen och hennes 18-årige sambo bekräftas av flera andra personer. En man i kvinnans närhet beskriver henne som ”farlig”:

– Hon är väldigt manipulativ. Jag har alltid känt att hon är en person man bör passa sig för, säger han till Aftonbladet.

En annan tidigare bekant till henne använder också orden ”kall och manipulativ”.

– Det är en hård person, säger hon.

Trots den påstådda förmögenheten kvinnan ska ha gjort genom sin egen rörelse ska hon enligt ytterligare en källa ha fått mycket ekonomisk hjälp av sina föräldrar genom åren.

God för flera miljoner

Framför allt hennes nu mördade far, som var god för flera miljoner, ska ha hjälpt henne ekonomiskt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska emellertid föräldrarna ha blivit mycket upprörda när de fick kännedom om anmälan rörande de misstänkta sexuella övergreppen.

Enligt ytterligare en källa, som också bekräftar bilden av kvinnan, ska 41-åringen ha kontaktat flera personer kort efter mordet i sommarstugan och bett om hjälp att fly landet.

Ingen ska dock ha sagt ja.

Åklagaren har nu på sig till fredag innan han måste besluta om han ska begära flerbarnsmamman och 18-åringen häktade.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jubileumsvecka hos Lyko - upp till 25 % på nästan allt!

Lyko

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Krim

/

Sommarstugemorden i Arboga

ÄMNEN I ARTIKELN

Sommarstugemorden i Arboga

Arboga

Brott