Uppgifter: Knarklabb hittat i lagerlokal – stora beslag

Tullverket: Väldigt känsligt läge

Ett tillslag genomfördes mot ett företags lagerlokal i Mjölby tidigare i veckan.

På platsen hittade polisen och Tullverket ett knarklabb – och stora mängder misstänkt amfetamin, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det är ett väldigt känsligt läge i utredningen, säger Martin Höglund på tullen.

Både polisen och Tullverket är väldigt förtegna.

Men enligt uppgifter till Aftonbladet genomfördes razzian i Mjölby i tisdags kväll.

Lagerlokalen tillhör ett företag och både poliser och tullkriminalare deltog i husrannsakan. Även hundpatruller var på plats.

Tullen vill inte kommentera tillslaget.
Tullen vill inte kommentera tillslaget.

– Jag vill inte kommentera det här alls mer än att vi varit i Mjölby och jobbat på uppdrag av Tullverket, säger Björn Öberg, polisens presstalesperson i Östergötlands län.

Enligt uppgifter till Aftonbladet beskrevs lokalen som ett labb för narkotika. En stor mängd misstänkt amfetamin hittades även på platsen.

Koppling till södra Sverige

Ingen person ska ha gripits i samband med tillslaget mot lagerlokalen, men ett intensivt utredningsarbete pågår. Fallet har kopplingar till södra Sverige, enligt Aftonbladets uppgifter.

Tullverket vill överhuvudtaget inte kommentera fallet mer än att man bekräftar att ett ärende finns, dock utan att uttala sig om rubriceringen.

– Jag har pratat med åklagaren och det är så pass känsligt läge att vi inte kan säga något om det här. Det är yppandeförbud och förundersökningssekretess, säger Martin Höglund, pressekreterare på Tullverket.

Åklagaren som leder utredningen vill inte heller säga något.

Arkivbild.
Arkivbild.
Publisert:

LÄS VIDARE