Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Alicia, 17, våldtogs av en okänd man - polisen söker vittnen

Berättar själv om våldtäkten i Karlstad

Av: 

Valentina Xhaferi

KRIM

Mannen förföljde 17-åriga Alicia när hon skulle gå hem till en kompis en sen kväll förra veckan. Men Alicia hann aldrig in i porten och mannen våldtog henne.

– Efteråt låg jag bara kvar på marken och grät, berättar Alicia.

Nu vädjar polisen om hjälp för att hitta våldtäktsmannen.

Förra fredagen var Alicia på fest vid Nöjesfabriken i Karlstad.

Vi träffar henne hemma i familjens hus. Hennes pappa är med under intervjun. Alicia vill berätta vad som hände henne förra fredagen, även om det är jobbigt för henne att prata om. Helst vill hon inte tänka på det alls.

Klockan var runt 23 förra fredagskvällen. Alicia var på fest vid Nöjesfabriken i Karlstad och skulle gå hem till en kompis som bodde ett par minuters promenad bort.

– Jag började gå mot adressen och då märkte jag att någon okänd person gick bakom mig. Han började prata med mig, men jag valde att inte stanna och prata med honom, utan fortsatte att gå framåt.

Mannen fortsatte följa efter

Men mannen envisades och fortsatte följa efter Alicia. Han försökte vid flera tillfällen få kontakt med henne genom att ge komplimanger. Alicia brydde sig inte om honom.

När hon kom fram till väninnans port ringde hon efter koden. Det var då det hände.

– Medan jag väntade på svar började mannen kyssa mig i nacken. Jag bad honom att sluta och gå. Sen gick allting så fort. Han drog ner sitt blixtlås och våldtog mig, säger Alicia tyst.

Efter våldtäkten lämnade mannen iskallt området. Och Alicia låg kvar på marken och grät.

– Jag skrek nej flera gånger. Det kändes helt overkligt. Jag förstår inte hur man kan göra så, säger Alicia.

Polisen efterlyser vittnen

Det har snart gått en vecka sen Alicia våldtogs. Polisen har efterlyst vittnesuppgifter och är mycket angelägna om iakttagelser från den 26 oktober.

– Vi vet att det rörde sig mycket folk ute den kvällen och vi hoppas att den som sett eller hört något ska kontakta oss, säger Tommy Lindh, presstalesperson vid Värmlandspolisen.

Polisen väljer att inte gå ut med signalement på gärningsmannen.

– I den här utredningen så har vi ett vagt signalement på gärningsmannen, därför har vi valt att gå ut med signalement på tjejen som gick från Nöjesfabriken och vidare till Fahlgrensgatan, säger Tommy Lindh.

Vid tiden för brottet, runt klockan elva på kvällen var Alicia iklädd en ljusbeige kappa, hon bar en mörkfärgad axelremsväska. Alicia är 175 cm lång och har långt brunt hår.

Stöttas av föräldrar och kompisar

– Jag hoppas att folk som sett honom hör av sig och berätta så han åker fast, säger Alicia.

Själv försöker hon som bäst återhämta sig komma tillbaka till livet. Hennes föräldrar och kompisar stöttar henne. Men händelsen har påverkat henne. Hon har svårt att vara ensam och hon vill inte gå ute när det är mörkt.

– Jag försöker att inte tänka på det som hänt, men jag gör det hela tiden ändå, säger Alicia och börjar gråta.

Hennes pappa lägger armen om henne.

Har du uppgifter om vem som våldtog henne? Eller gjorde du iakttagelser kring Nöjesfabriken och Fahlgrensgatan? Ring Efterlyst 08-702 00 90 eller mejla efterlyst@tv3.se

Fotnot: Alicia är ett fingerat namn.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 20-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Misstänkt våldtäkt i Karlstad

ÄMNEN I ARTIKELN

Efterlyst (Aftonbladet/TV3)

Brott

Karlstad

Våldtäkt