Mordet på Kim Wall

Nu inleds den nionde rättegångsdagen mot Peter Madsen

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

Två dagar innan Kim Wall och Peter Madsen seglade ut med ubåten bjöd Peter Madsen med fyra olika kvinnor på en ubåtstur.

I dag vittnade den fjärde av kvinnorna – som varit bekant med Madsen i flera år.

– Jag tyckte att det var lite märkligt, säger hon

Den nionde rättegångsdagen mot Peter Madsen har nu inletts och dagen började med att en kvinnlig bekant till Peter Madsen vittnade.

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Hon berättade hur de känt varandra i sex-sju år efter att de lärde känna varandra på en klubb i Amager. De två hade inte en sexuell relation, enligt kvinnan, utan brukade träffas ibland i stan. Våren och sommaren 2017 hörde Peter Madsen av sig flera gånger till kvinnan, berättar hon.

– Han frågade om jag skulle följa med på ubåten men i juni eller juli tror jag det var så ändrades något, säger kvinnan och menar att hon uppfattade att Peter Madsen ville att hon ensam skulle följa med på ubåten.

Hon beskriver också hur hon uppfattade det som att hans intresse för henne plötsligt blev mer sexuellt. När han ringde henne i juli blev hon förvånad, då han inte brukade ringa, enligt henne.

– Han sa att vi skulle ha picknick och att det skulle bli trevligt, säger kvinnan när hon vittnar.

Smsade fyra kvinnor – för ubåtstur

Den 8 augusti – alltså två dagar innan han gav sig ut med Kim Wall i ubåten – smsade han henne också och frågade om hon ville hänga med honom på ubåten:

”Hej, vi kan segla i Nautilus i helgen om du är på".

Kvinnan är inte den enda som Peter Madsen kontaktade den åttonde augusti, utan ytterligare tre kvinnor ska ha fått frågan, bland annat hans älskarinna som han bestämde träff med den 11 augusti. Dessutom kvinnor som han inte känt närmare, utan plötsligt kontaktat för att erbjuda en ubåtstur.

Stort antal tortyrfilmer

Åklagaren har dessutom gått igenom Peter Madsens datorer, som beslagtogs efter att han greps av polisen i augusti. De olika datorerna och hårddiskarna har innehållit ett stort antal filmer och bilder som föreställt tortyr och mord, både verkliga och animerade.

Dessutom har man lyckats återskapa ett stort antal sökningar som Peter Madsen ska ha gjort, både på sin telefon och dator. Det handlar bland annat om sökningar på kvinnor som blir halshuggna.

På en dator ska Madsen enligt åklagaren ha haft filmer som handlar om misshandel och mord, 26 av filmerna ansågs av åklagaren handla om mord på kvinnor.

Det har funnits ett stort antal filmsekvenser som handlat om bland annat halshuggning.

Efter onsdagen återstår tre dagar av rättegången.

Enligt den preliminära planen skulle man ha gått igenom den rättspsykiatriska undersökningen av Peter Madsen under onsdagen, i stället verkar det som att den kommer att avhandlas på torsdag.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Åklagarens sista bevis – dag 10 i rätten för Peter Madsen

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Kim Wall

Köpenhamn

Peter Madsen

Kim Wall