Dödade Sandra, 17 – nu misstänks han för nytt mord

17-åriga Sandra Litzell sköts till döds av sin pojkvän 2012.

Men pojkvännen hävdade att det rörde sig om ett vådaskott, friades från mord och dömdes istället till tre års fängelse för vållande till annans död.

Nu har mannen häktats igen – misstänkt för ett mord i november.

Klockan 13:11 den 6 augusti 2012 fick polisen larm om att en person var skjuten i en lägenhet i Sollentuna. Vittnen hade hört skott och på plats hittades 17-åriga Sandra skjuten i huvudet. Den 8 augusti avled hon av sina skador.

Beväpnad och endast iklädd kalsonger kunde Sandras då 18-årige pojkvän gripas utanför lägenheten.  I december 2012 åtalades han för mord vid Attunda tingsrätt och dömdes senare för vållande till annans död till fängelse i 2 år och 8 månader, vilket hovrätten skärpte till tre års fängelse.

– Skottavståndet är någonstans mellan 5 och 10 centimeter. Det här kan inte ha att göra med ett vådaskott, sa åklagare Robert Näppi till Aftonbladet i samband med att domen föll.

”Inget förtroende för rättssystemet”

Sandra Litzells familj tog domen hårt.

– Jag är så förbannad så jag vet inte vad jag ska säga. Jag har inget förtroende för vårt rättssystem längre, jag tror att de flesta förstår det efter att man dömer en sådan här handling till ett vållande, sa Sandras mamma i samband med hovrättsdomen.

Sommaren 2014 släpptes mannen på fri fot efter att ha avtjänat två tredjedelar av sitt straff.

Sedan dess har han åtalats för flera nya brott, däribland brott mot knivlagen.

Han har hunnit bli 24 år.

Mördades efter biljakt

I slutet på november förra året sköts en 28-årig gängledare från Bredängsnätverket till döds efter en biljakt i Mariehäll. Enligt vittnen hängde en person ut genom bilrutan samtidigt som han sköt med automateld mot sitt offer.

Enligt den tekniska undersökningen skedde skottlossningen längs en hundratals meter lång sträcka.

– Detta visar på en total likgiltighet för andra människors liv och hälsa, sa kommenderingschefen Manne Jönsson i samband med mordet.

Flera personer har gripits, misstänkta för delaktighet i mordet.

I onsdags förra veckan greps ytterligare en person – misstänkt för mord.

Dödade Sandra

Personen är samme man som 2012 sköt Sandra Litzell till döds. I fredags häktades han, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Han försvaras av advokat Rodney Humphreys, som säger att åklagaren påstår att hans klient var en av dem som höll i vapnen vid mordet.

– Min klient förnekar brott och all kännedom om den påstådda brottsligheten, säger han.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN