Snor mobilen – utan att någon märker

KRIM

Frisören Iman Khalaf i Borås la ut övervakningsfilmen från i onsdags när en tjuv snodde mobilen, mitt framför ögonen på honom.

Nu har den setts över 400 000 gånger på fem dagar – och kan lösa fler brott.

På filmen ser man mannen komma in på frisörsalongen i Borås. Vid disken står frisören Iman Khalaf och framför honom på disken ligger hans mobil. Mannen frågor om pengar och lägger samtidigt ett papper över mobilen som han lyckas stjäla, mitt framför ögonen på Iman Khalaf.

– Jag stod ju framför honom. Det var ju det som var mest irriterande att man känner sig så otroligt dum att man inte såg det. Jag kände mig så otroligt kränkt. Att jag inte kan känna mig säker med mina värdesaker i min egen salong, säger Iman Khalaf.

Vill varna andra

Han postade videon på Facebook för att varna andra butiker och salonger i området för den lista tjuven.

– Jag hade hört att det var andra salonger som varit utsatta i området så jag tänkte att jag lägger ut den för att varna andra helt enkelt.

Kan ha slagit till förut

Under måndagsmorgonen hade videon setts över 400 000 gånger och flera hundra personer från hela landet har hört av sig till Iman Khalaf.

– Jag har fått väldigt många mejl från drabbade salonger och butiker som känner igen honom och frågat om de får lämna videon vidare till polisen för att visa vem det är som varit i deras salong.

Polisen i Borås säger att de nu utreder två fall av stöld från förra veckan där personen på videon misstänks.

I nuläget är ingen person gripen.

Fotnot: Vi väljer att inte visa den misstänkte tjuvens ansikte på grund av det låga straffvärdet på brottet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Borås

Brott

Facebook