Misstänkt för mord: ”Jag gjorde det för ett år sedan”

KRIM

En man greps misstänkt för mord, efter att polisen hittat kvarlevor efter en människa i en avställd bil i Helenelund i går.

Till patrullen på plats sa den misstänkte att han ’gjort det för ett år sedan’, enligt uppgift till Aftonbladet.

1 av 4 | Foto: Stefan Mattsson
Den misstänkte menar att den äldre mannen vill dö.

Varken åklagare eller den anhållne mannens advokat vill kommentera ärendet eller om den misstänkte förhörs eller hur han ställer sig till anklagelserna.

– Jag kommer att vara förtegen, säger åklagare Jenny Karlsson. Hon vill inte heller säga om polisen kunnat identifiera offret.

Enligt uppgift till Aftonbladet ska den misstänkte mannen erkänt för polispatrullen som kom till platsen.

Mannen ska ha uppgett att han begått dådet för ett år sedan.

Luktade illa

Det började med att flera boende i området uppmärksammat att en bil stått väldigt länge på en gata i ett område i Helenelund i norra Stockholm.

I går åkte polisens trafikenhet till adressen för att kontrollera fordonet, efter att ha fått samtal från en privatperson.

– Man har anmält bilen för att den stått där länge, det har luktat illa och väldigt konstigt från bilen, det satt också flugor på bilen, sa en av de boende i området till Aftonbladet igår.

Enligt Aftonbladets källor ska mannen kommit fram till poliserna som stod vi bilen och berättat vad han gjort.

Polisen spärrade av ett större område kring bilen och tillkallade teknikerna.

Mannen greps och anhålls av åklagare vid 15-tiden igår, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Av tingsrättens handlingar framgår att polisen inte vet var och när gärningen begåtts. Tiden för brottet uppges vara ”någon gång från okänt datum 2016 och till och med 27 juni 2017 i Sverige”.

Bilen var, enligt Transportstyrelsens uppgifter, belagd med körförbud och avställd senan 18 juni 2016. Den ska ha stått på platsen i flera månader, enligt Aftonbladets uppgifter.

Enligt uppgifter till Aftonbladet låg kroppsdelar i svarta sopsäckar i bilen. Polisens tekniker har gjort flera fynd i bilen, bland annat hittades ett yxliknande föremål, enligt Aftonbladets uppgifter. Polisen vill inte kommentera uppgifterna.

– Man jobbar på fortfarande med utredningen, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott