Stjäl verktyg för 340 000 – fastnar på film

avAugust Håkansson

De tre männen bryter upp en port, kör in med två bilar och lastar in dyra byggverktyg.

Vad de kanske missar är att allt fångas på film.

Känner du igen männen på bilderna? Kontakta Efterlyst.

Det är den 4 april i år och två bilar kör in på en byggarbetsplats på Sköntorpsvägen 27 i Årsta söder om Stockholm.

Här håller flera företag på att bygga om sina lokaler.

På övervakningsfilmer syns hur minst tre personer bryter upp en stor port. Sedan springer de in i byggnaden.

– Det går inte särskilt snabbt. De är där inne ganska länge, kanske tio minuter, säger Magnus Helgesson vid polisen i lokalpolisområde Globen.

Stjäl dyra verktyg

Inne i lokalen bryter männen upp fler dörrar och börjar lasta olika verktyg på vagnar, som de sedan kör till de uppställda bilarna. Där lastar de in godset.

Det handlar om bland annat skruvmaskiner, sågmaskiner, borrhammare och skruvdragare av fina märken. Totalt stjäls verktyg till ett värde av 340 000 kronor.

– Att verktyg stjäls från byggarbetsplatser händer ibland. Men att man kör in bilar på det här sättet är inte särskilt vanligt, säger Magnus Helgesson.

Flera av personerna i filmen är omaskerade och har inte kunnat kännas igen av företagen som drabbats av stölden. Polisen har därför uteslutit teorin att det skulle röra sig om ett insiderbrott.

Hjälp med identifikation

Nu har det gått flera månader sedan storstölden, men utredningen står still. Därför behöver polisen din hjälp.

– Vi vill såklart ha hjälp att identifiera personerna. Om man har några uppgifter om bilarna som används får man gärna höra av sig också, säger Magnus Helgesson.


Känner du igen männen i filmen – eller har du andra uppgifter om händelsen? Ring Efterlyst på 08 702 00 90 eller mejla efterlyst@tv3.se. Efterlyst sänds på torsdagar 20.00 i TV3.

ARTIKELN HANDLAR OM