Misstänkta 35-åringen förhördes om mordet

Av: Eric Tagesson, Anton Kasurinen

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4 | Foto: TT
Leif GW Persson.

Under tisdagen förhördes den för mordet på Lisa Holm misstänkte 35-åringen.

– Det var ett förhör som advokaten begärde och det handlade om en del förtydliganden de ville göra utifrån tidigare förhör, säger Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

Den 35-årige mannen har nu suttit häktad i över två månader för mordet på Lisa Holm i Blomberg den 7 juni.

Mannen har hela tiden nekat till anklagelserna om att ha något med Lisa Holms död att göra och har överklagat häktningen ända upp till Högsta domstolen.

Advokaten ville ha nytt förhör

Mannen greps tillsammans med sin broder och hustru men både dessa har sedan släppts, även om de formella misstankarna mot dem kvarstår.

Polisen har under utredningen hållit en rad förhör med 35-åringen, men dagens förhör var i stället påkallat av mannens försvarare, advokat Inger Rönnbäck.

Men det handlade inte om något erkännande. I stället, säger Lars Johansson, handlade förhöret till stora delar om att försvaret ville ha en del förtydliganden från vad som sagts i tidigare förhör.

– Sedan hörde vi honom naturligtvis också, som vanligt, men jag kan inte kommentera vad som sagts - men något medgivande handlar det inte om.

35-åringen svarar på polisens frågor, men liksom tidigare förnekar han all inblandning. Några nya uppgifter har inte framkommit i dagens förhör, menar Lars Johansson.

– Nej, det kan jag inte direkt säga. Han svarar på våra frågor, sedan får vi utvärdera det. Jag kan säga att det går framåt men det fanns ingenting som vi tyckte var uppseendeväckande i det här förhöret.

"Utredningsmässigt viktiga uppgifter"

På en fråga från Expressen om huruvida 35-åringen lämnat nya uppgifter till polisen, säger 35-åringens advokat Inger Rönnbäck att nya uppgifter har framkommit.

– Ja, det kan man kanske säga. Det är utredningsmässigt viktiga uppgifter, så kan man kanske säga. Det är uppgifter som även jag anser är viktiga. Vi får se var de leder, säger hon till tidningen.

Lars Johansson säger att de hoppas att förundersökningen ska vara färdig inom en månad.

– Vi väntar fortfarande på en hel del analysresultat och på obduktionsrapporten.

Publicerad: