Här bränner han upp pizzerian

KRIM

Polisen efterlyser mordbrännaren

Den anlagda branden i pizzerian hade kunnat sluta i katastrof men kunde släckas utan att personskador men med en totalförstörd restaurang. Nu släpper polisen film till Brottscentralen där gärningsmannen syns.

– Det var mest tur att det inte slutade värre, säger polisen.

Natten den 19 september klockan 02.50 larmades polisen till en kraftig brand i en pizzeria i Strömsnäsbruk i Markaryd. I samma fastighet ligger ett hyreshus med 12 lägenheter.

– Det rubriceras som grov mordbrand, säger Daniel Forsberg, utredare hos polisen i Ljungby.

Övertändes

På övervakningsfilm från entrén syns en man utrustad med hammare som slår mot glaset in mot restaurangen. Därefter tände mannen på en hemmagjord molotov cocktail med bensin och kastade in. På några minuter blev restaurangen övertänd.

– Några boende hörde honom slå sönder glaset och har sett en någon springa därifrån, men vi har inga fler vittnesmål än så, säger polisens utredare Daniel Forsberg.

Tio brandmän jobbade med att släcka den kraftiga branden och alla de boende fick evakueras från sina lägenhter.

– Han tänder branden innan han har lyckats slå sönder glaset, som är pansarglas, så det är bara tur att han själv inte brinner upp, säger Daniel Forsberg.

Tredje gången

Det är tredje gången som pizzerian brinner under en tvåårsperiod, och polisen utreder om bränderna hänger ihop men säger att det inte finns tecken på det i nuläget.

– De tidigare bränderna misstänks vara anlagda men ingenting tyder på varken det ena eller det andra. Vi har ingenting konkret att gå på, säger Daniel Forsberg.

Polisen släpper nu övervakningsfilmen till Brottscentralen.

– Vi vill ha hjälp att få honom identifierad och vill komma i kontakt med folk som vet vem han är eller som har andra tips om branden, säger Daniel Forsberg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott