Trodde Arbogakvinnan låg bakom drunkningen

avJohanna Bäckström Lerneby

KRIM

Ex-makens anhöriga trodde aldrig på att mannens drunkning var en olyckshändelse.

– Jag tänkte att han hade fått hjälp av (Arbogakvinnan) eller av de andra som hon sagt skulle hjälpa henne, berättade en släkting i Västmanlands tingsrätt idag.

1 av 7

De anhöriga till ex-maken som vittnade idag beskrev ex-maken som en man som var rädd för sin fru. Hur allt verkade bra mellan de två de första åren, men att sedan kvinnan började stöta bort sin man.

– Hon hotade honom.

Den anhöriga vittnade i rätten om att Arbogakvinnan bland annat ska ha sagt till sin man att det skulle komma ett gäng och hänga honom i ett träd, i en rönn, som stod på gården.

Spruta i armen

De vittnade om Egyptenresan och att Arbogakvinnan då hade gett mannen en spruta i armen som gjorde att han blev jättedålig.

Varifrån kunde hon ha fått sprutan? frågade åklagaren.

– Han (ex-maken) berättade att hon (Arbogakvinnan) haft droger med sig, eller mediciner, men visste inte hur hon fått dem igenom tullen.

Visste han vad det var för medel i sprutan som han fick?

– Nej, det berättade han inte. Sprutan hamnade inte i blodkärlen utan i musklerna.

Efter att han (ex-maken) varit på sjukhus hade han frågat henne (Arbogakvinnan) om hon hade för avsikt att döda honom. Hon svarade inte, berättade den anhörige i domstolen.

Enligt den anhörige så fortsatte Arbogakvinnan och ex-maken att bo ihop efter att de sålt sin villa. Mannen ska ha varit rädd för kvinnan, men ville träffa barnen. Enligt vittnesmålet fick han tips om att vända sig till en mansjour på orten.

Den anhörige berättade om hur ex-maken i det närmaste rymde från Arbogakvinnan. Han ringde och bad släktingarna komma och hämta honom och ta med ett släp så han kunde ta med sina grejer direkt.

– När vi höll på att lasta släpet tittade han sig omkring sig hela tiden, han var rädd att hon skulle komma. Det var bråttom. Han var rädd för henne, men jag vet inte varför, berättade den anhörige i rätten.

När var din sista kontakt med honom? frågade åklagaren.

– Två dagar innan.

Hur var han då?

– Psykiskt stressad, orolig, ingen matlust.

Sa han varför det var så?

– Det var väldigt jobbigt att träffa henne (Arbogakvinnan) men han ville väldigt gärna träffa barnen.

När dödsbekedet kom, trodde ingen av mannens anhöriga på att det var en olyckshändelse.

– Vi sa att det var onaturligt. På grund av hotelserna, hängningen och sprutan i armen.

Arbogakvinnan förnekar brott. På torsdag fortsätter förhören med henne i Västmanlands tingsrätt.

ARTIKELN HANDLAR OM