Morddömde Farhang Ezzati och Rakhmat Akilov pratade – i häktet

1 av 3

avJohanna Rapp, Jonathan Jeppsson

KRIM

Nu har hovrätten dömt Farhang Ezzati, 26, till livstids fängelse för mordet på en 19-årig man och mordförsöket på hans två vänner.

Enligt Aftonbladets uppgifter har han i väntan på domen misskött sig inne på avdelningen – genom att han på rastgården pratat med den terrormisstänkte Rakhmat Akilov.

Farhang Ezzati, 26, dömdes till livstids fängelse för mord och mordförsök efter att han och hans två kumpaner, Michael Altun, 24, och Sharam Karim, 24, attackerade tre yngre män på Hässleholmen i Borås i mars förra året. En av männen, en 19-åring, mördades och de två andra skadades svårt.

I väntan på hovrättens dom har Farhang Ezzati suttit på Kronobergshäktet. Där sitter också den terrormisstänkte Rakhmat Akilov, vars rättegång startar nästa vecka.

Enligt Aftonbladets uppgifter har både Farhang Ezzati och Rakhmat Akilov noterats för olämpligt uppträdande – detta efter att de ska ha pratat med varandra när de rastades på varsin gård för den dagliga promenaden. Det har inte varit tillåtet för någon av de två männen att ha kontakt med andra intagna.

”Finns alltid sätt att kringgå”

Chefen för Kronobergshäktet, Jenny von Alten, vill inte bekräfta uppgifterna om att den terrormisstänkte Akilov och den dömde mördaren Ezzati, pratat med varandra.

– Jag kan inte uttala mig om det, säger von Alten.

Hur gör ni för att säkerställa att de intagna med restriktioner inte kommunicerar med varandra?

– Vi jobbar nära klienterna hela tiden men det klart att det alltid finns sätt att kringgå ett arbetssätt och det är intagna ibland duktiga på att hitta sätt att kringgå. Men vi har personal som säger till och rapporterar om man bryter mot någonting som gäller i häktet, säger Jenny von Alten.

Gjorde Hitlerhälsning

Det är inte första gången som Rakhmat Akilov ska ha misskött sig i häktet. Bland annat har han blivit påkommen med ett vasst föremål och han ska också ha gjort Hitlerhälsningar i cellen. Rakhmat Akilovs försvarsadvokat Robin Söder säger att han inte känner till att klienten pratat med en annan intagen.

På tisdag startar rättegången mot Rakhmat Akilov.

Det här är Rakhmat Akilov 00:39
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Borås