Misstänkt kidnappare gripen – medbrottsling efterlyst

KRIM

Den misstänkte kidnapparen anhölls i slutet av oktober förra året. I samband med ett sjukhusbesök rymde han och blev internationellt efterlyst.

Men nu sitter 27-åringen bakom lås och bom igen. Däremot söker polisen hans medbrottsling – Ahmed Sallami, 22.

Foto: POLISEN
Ahmed Sallami misstänks för människorov och grov misshandel i Norsborgs kommun i slutet av oktober 2017.

Åklagaren är förtegen om utredningen gällande människorovet men berättar att ytterligare en person är misstänkt för människorovet i Norsborg. Han är sedan dagarna före jul häktad i sin utevaro misstänkt för människorov och även för grov misshandel. Men den misstänkte, 22-årige Ahmed Sallami, är på fri fot.

Polisen skriver på sin hemsida att det är ”mycket viktigt att polisen får information om var Sallami befinner sig för komma vidare i förundersökningen”.

Hur de två misstänkta känner varandra vill åklagaren inte gå in på, och inte heller om brottsoffret är bekant med de två männen.

”Visat särskild hänsynslöshet”

De två misstänkta ska ha fört offret till ”en lägenhet i Hallunda och vidare till andra platser i närheten. Allt med uppsåt att skada målsäganden till liv och/eller hälsa. Under bortförandet har målsäganden misshandlats”.

Enligt häktningsframställan mot Sallami har gärningsmännen ”genom att agera tillsammans mot målsäganden - som har befunnit sig i en mycket utsatt situation - har visat särskild hänsynslöshet och råhet”.

Aftonbladet har sökt Sallamis försvarare men utan framgång. Enligt häktningsprotokollet är 22-åringens inställning till misstankarna oklar.

Människorovet och misshandeln ska ha skett från sent på kvällen den 26 oktober förra året till tidigt på morgonen den 27 oktober.

27-åringen greps i södra Stockholm

Den numera frihetsberövade mannen är misstänkt för försök till grov utpressning och människorov. 27-åringen greps och anhölls i slutet av oktober men i samband med ett sjukhusbesök flydde han springande.

Trots att han var på fri fot häktades han misstänkt för brotten och blev efterlyst av polisen.

Den 3 januari i år, klockan 22.30, kunde han gripas i södra Stockholm.

– Han greps på en adress i södra Stockholm, mer vill jag inte säga, säger åklagare Marcus Ekman.

– Det var ett odramatiskt gripande.

Har du uppgifter om Ahmed Sallami, kontakta polisen på telefonnummer 114 14 eller via deras kontaktformulär.

Vet du mer? Tipsa Aftonbladet 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Stockholm