Polisen misstänker: Rån bakom mordet på kvinna i 90-årsåldern

Foto: PATRICK TRÄGÅRDH
En man häktades misstänkt för mordet.
KRIM

Kvinnan i 90-årsåldern mördades i ett soprum.

Nu misstänker polisen att det kan handla om ett rånmord.

– Det är ett av de tänkbara motiven som vi kan se i det här, säger åklagare Petra Lundberg.

Lördagen den 14 oktober hittades kvinnan död i ett soprum i ett flerfamiljshus i orten Norsjö i Västerbotten. Polisen misstänkte snabbt att kvinnan bragts om livet och inledde en förundersökning om mord.

Dagen efter greps en man i 20-årsåldern och han häktades, skäligen misstänkt för mordet.

Under onsdagen omhäktades han – och nu på sannolika skäl, vilket är den starkare misstankegraden.

– Det handlar dels om hans beteende efter den här händelsen som vi har kunnat kartlägga i ganska stor utsträckning som jag menar är försvårande för honom, säger åklagare Petra Lundberg och tillägger:

– Jag vill inte gå in på vad det kan vara. Det har kommit fram iakttagelser efter den här händelsen som har varit försvårande för honom, menar jag.

Misstänker rånmord

Lundberg menar att man till stor del lyckats kartlägga vad mannen gjort den aktuella dagen. Till exempel har han besökt Ica, vilket också kvinnan i 90-årsåldern gjort.

– Vi har iakttagelser och övervakningsfilmer och vi har kunnat bilda oss en uppfattning hur han har rört sig och var han har befunnit sig, säger Lundberg.

Mannen i 20-årsåldern och kvinnan i 90-årsåldern har inga kända kopplingar till varandra. Man misstänker att det kan ha rört sig om ett rånmord.

– Vi jobbar ganska brett med att kunna kartlägga eller säga något om ett motiv men vi har olika hypoteser. En sådan hypotes är att det skulle kunna vara att hon skulle ha varit utsatt för ett rånförsök eller blivit rånad vid det här tillfället, säger Petra Lundberg.

Mannen i 20-årsåldern nekar till mord.

Så många dödas varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Norsjö

Brott