Tjuvarnas speciella metod - stjäl med hjälp av baddräkt

KRIM

Väktare fattade misstankar mot två män i Skövde och larmade polisen. När männen greps hade de specialpreparerade baddräkter för att gömma gods.

– Det var dråpligt när vi tog dem, säger polisinspektör Jonnie Hägg.

Det var i somras som väktare upptäckte två män som rörde sig i butiker i handelsområdet Stallsiken norr om centrala Skövde. Männen gick in i en Willysbutik och sedan tillbaka till sin parkerade bil. Därefter besökte de även Rusta.

Polisen larmades till platsen och när de pratade med en av männen föll förpackningar med hudkräm ur hans kläder. Männen greps och fördes till polisstationen i Skövde.

Baddräkterna upptäcktes vid avvisiteringen

När männen avvisiterades upptäckte polisen den ovanliga metoden för att gömma gods och få det med sig obemärkt ur butikerna. Båda hade på sig sönderklippta baddräkter. Genom hålen kunde de stoppa stöldgods och förvara innanför kläderna.

– Det funkar rätt bra om du ska stjäla i butiker. Du kan lasta på rätt mycket tandkrämstuber på ryggen utan att det märks, säger Jonnie Hägg.

– Tidigare har man haft väskor som man preparerar med stanniol. Baddräkter är något nytt påfund, du slipper fippla med väskor.

Hade baddräkt för att ”gå ner i vikt”

I polisförhör hävdade en av männen först att han hade på sig baddräkten för ”det gör mig smalare” och att han har på sig den för ”att gå ner i vikt. Det sägs att man går ner i vikt då man har på sig en baddräkt”.

Varorna de fått med sig från butikerna var bland annat tandkräm, hudkräm och smink för totalt drygt 3000 kronor.

Under rättegången sa männen att de fått i uppdrag av en tredje person att stjäla varor, och att den personen även försåg dem med baddräkterna. Tingsrätten dömde männen till villkorlig dom för stölderna mot Willys och Rusta. Domen har inte överklagats.

Så många stölder anmäls varje år 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Skövde