Sundbyberg

Två män häktade för mord – hittades efter spaningsinsats

Greps av insatsstyrkan

Av: 

Erik Melin

Jamshid Jamshidi

KRIM

En man i 30-årsåldern hittades död vid Lötsjön i Sundbyberg för en vecka sedan.

Enligt uppgifter till Aftonbladet finns tydliga tecken som tyder på att mannen strypts med något repliknande.

Nu har två män häktats misstänkta för mord.

Polisen ryckte vid åttatiden på måndagskvällen i förra veckan ut till i Sundbyberg, norr om Stockholm, efter att förbipasserande hittat en kropp utomhus vid Lötsjön.

– När vi kom fram påträffade vi en livlös person på Kyrkogårdsvägen. Den personen konstaterades senare som avliden och vi har inlett en förundersökning på mord då det finns anledning att anta att ett brott har begåtts, säger Ola Österling, presstalesperson på polisen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet misstänkte polisen tidigt att mannen mördats då tecken på att han strypts med ett rep eller liknande föremål varit tydliga på kroppen.

Kort efter att mannen hittats ska polisen ha sökt efter intressanta fordon i området kring fyndplatsen. Ingen person kunde dock gripas, förrän i slutet av förra veckan.

Den döde mannen hittades vid Lötsjön i Sundbyberg, norr om Stockholm.

Foto: ANDREAS BARDELL

Åklagaren förtegen

Aftonbladets uppgiftslämnare beskriver hur tre män, två i 30-årsåldern och en i 45-årsåldern, kunde gripas i en samordnad insats i fredags. Insatsstyrkan och spanare slog till mot männen i nordvästra Stockholm, enligt samma uppgifter.

Trion misstänks nu för inblandning i mordet på den strypta mannen.

Kammaråklagare Alexandra Bittner vill inte kommentera Aftonbladets uppgifter men säger att hon begärde två personer häktade, och att tingsrätten gått på hennes linje.

– De är häktade och det föreligger sannolika skäl för mord, det har tingsrätten konstaterat. Jag kommer inte säga något mer.

I tingsrättens handlingar framgår det att de två häktade männen ”motsätter sig åklagarens yrkanden”, och att en tredje person är misstänkt men inte begärd häktad.

Enligt uppgifter till Aftonbladet har mordutredarna fått fram ett tänkbart motiv till brottet, som man nu jobbar utifrån.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 20-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Krim

/

Sundbyberg

LÄS VIDARE

Atakelti, 12, räddade 6-årig flicka från tunnelbanespåret

ÄMNEN I ARTIKELN

Sundbyberg

Mord