Johanna Möller överklagar restriktioner

”Det är barnmisshandel”

avEric Tagesson, Johanna Rapp

Johanna Möller har suttit häktad med restriktioner i över 13 månader.

Nu överklagar hon beslutet till Högsta domstolen.

I ett brev till Aftonbladet skriver hon att de är idioter som stoppar hennes kontakt med barnen:

”Jag kommer aldrig förlåta åklagaren för det”, skriver Johanna Möller.

1 av 2
I ett brev till Aftonbladet beskriver Johanna Möller restriktionerna mot henne som ”barnmisshandel i lagens namn.”

Västmanlands tingsrätt har dömt Johanna Möller, 42, till livstids fängelse för bland annat mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mamma och anstiftan av mord på hennes make Aki Paasila.

Domen är överklagad och den sjunde november inleds förhandlingarna i hovrätten. Johanna Möller sitter sedan drygt 13 månader häktad med restriktioner, det vill säga begränsade möjligheter att ha kontakt med omvärlden. Via sin advokat Amanda Hikes har man nu överklagat det till Högsta domstolen.

”Beslutet om restriktioner innebär betydande integritetsintrång och en stor påfrestning för Johanna Möller”, skriver Amanda Hikes i överklagandet.

Bland annat skriver hon att den morddömda Arbogakvinnan knappt får ha kontakt med sina anhöriga och att flera av besöken som hon beviljats inte har blivit av. Dessutom motsätter de sig att flera av breven hon skrivit till sin minderåriga son har stoppats.

Skickat brev till Aftonbladet

Det tar också Johanna Möller upp i ett brev som hon skickade till Aftonbladet förra veckan. Hon kallar det för barnmisshandel – och hävdar att åklagaren ljuger:

”Åklagaren stoppar mina brev till min son. åklagaren ljög till hovrätten och skyllde på att jag skrev om brotten. jag har inte skrivit om brotten. Han har inte hört min röst på över ett år. Det är barnmisshandel i lagens namn. Jag kommer aldrig att förlåta åklagaren för det”, skriver Johanna Möller i brevet till Aftonbladet.

Hon menar också att de är idioter:

”De stoppar alla brev till min son där jag skriver att jag älskar honom, idioter”, skriver hon.

Hävdar sin oskuld

I de många brev Johanna Möller skickat till Aftonbladet fortsätter hon att hävda sin oskuld. Genom en uträkning av tidpunkten för mordet/mordförsöket på hennes föräldrar menar hon att hon har alibi för tiden för brotten.

”Tidsaspekten utesluter min närvaro på Granliden”, (mordplatsen) skriver hon.

Vad gäller mordet på hennes tidigare make menar hon att ingenting bevisar att han överhuvudtaget mördats.

Enligt advokaten så saknas det risk för att hennes klient skulle undanröja bevis eller på annat sätt försvåra sakens utredning.

LÄS OCKSÅ: Här är de som sitter inlåsta – på livstid

ARTIKELN HANDLAR OM