Johanna Möller från häktet: ”Här inne är allt gratis : )”

avEric Tagesson

KRIM

För två veckor sedan dömdes Johanna Möller till livstids fängelse för mord och mordförsök på sina föräldrar.

I ett brev till Aftonbladet skriver hon om dagen hennes öde sannolikt beseglades, och om sina känslor för att sitta häktad.

”Att vara frihetsberövad innefattar en frihet att slippa kämpa med arbete, barn, städning och matlagning”, skriver hon.

Det har nu gått två veckor sedan Hovrätten den 27 februari dömde Johanna Möller, 43, till livstids fängelse för mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma.

Däremot friades hon för mordet på sin tidigare make, Aki Paasila.

– Vi menar att det finns osäkerheter – dels beträffande hur Johanna Möllers make faktiskt dog, dels om det var ett mord, sa Anne Mellqvist, hovrättsråd i sambandmed domen.

Inifrån häktet skrev Johanna Möller dagbok, i vilken hon redogör för vad hon gjorde, och vad hon tänkte dagen för domen. Dagboken har hon skickat till Aftonbladets reporter.

”En spännande dag”

07.45

”En spännande dag. Mina förhoppningar är inte speciellt höga, tingsrätten lyssnade inte på någonting av det jag sa. Är hovrätten bättre? Det är en lite skrämmande känsla oavsett utfall.”

Hon skriver att hon nu suttit häktad i 18 månader.

1 av 2

”Att vara frihetsberövad innebär inte endast att inte få vara fri. Den omfattar en frihet att slippa kämpa i vardagen med arbete, barn, städning och matlagning. Att vara ”fri” innebär stora påfrestningar, hårt arbete för att försörja sig osv. Här inne ”it´s all for free : )”, skriver hon i dagboken som hon skickat till Aftonbladet.

”Jag måste skoja om det. Självklart gör det fruktansvärt ont att inte få vara med sina barn, att inte finnas där för dem när de har de jobbigt.”

10.10

”Kommer inte domen snart : ) Fick precis veta att min advokat ska ringa mig om domen. Hon verkade inte direkt hoppfull.”

11.25

”Tick, tack : ) ”

13.30

”Fick precis veta att domen kommer klockan 14. Fy vad jag mår dåligt just nu. Jag vill hem till mina barn. <3

”Jag är oskyldig”

14.15

”Mål 15 (mordet på tidigare maken, reds. anm.) nedlagt. Det borde aldrig tagits upp. Mål 16 (mord och mordförsök på föräldrarna, reds. anm.), dömd till livstid.

Hon skriver sedan om hur hon menar att hon omöjligt kan ha befunnit sig på brottsplatsen så som åklagaren menar.

”Det känns som om Hovrätten har plockat de saker som passar i en fällande dom och utesluter det som friar.

Jag vet att jag är oskyldig och att sanningen förr eller senare kommer att komma fram.”

I ett annat brev, skickat till Aftonbladet förra veckan, skriver hon att domen är ”ett stort jävla skämt” och att de ska överklaga till HD.

Detta har hänt: Sommarstugemorden i Arboga – på en minut 01:00
ARTIKELN HANDLAR OM