Mordet i Arboga fortfarande olöst

KRIM

Polisen sätter in extra patruller

1 av 7

Arboga/Stockholm Det har gått nio dagar sedan den 68-årige mannen mördades och hans 63-åriga hustru skadades svårt i sommarstugan i Arboga.

Fortfarande är ingen gripen för det brutala överfallet.

Nu sätter polisen in fler patruller i området med förhoppningen att få in avgörande tips.

Uppgifter till lokalmedia har gjort gällande att ett gripande kan vara nära och att en person med anknytning till paret är högintressant för polisen.

Men det är en uppgift som polisen inte vill kommentera.

Och faktum kvarstår att den eller de som mördade den 68-årige mannen och nära dödade hans 63-åriga hustru fortfarande är på fri fot.

– Det finns för närvarande ingen misstänkt person i utredningen, säger polisens presstalesperson Lisa Sannervik.

Extra patruller

Ett 20-tal poliser jobbar för att lösa fallet som beskrivs som högprioriterat. Omfattande tekniska undersökningar av mordplatsen har gjorts, ett flertal beslag har skickats till NFC, nationellt forensiskt centrum, och många förhör har hållits – men hittills har ingen av utredningsåtgärderna lett till ett gripande.

Nu sätter polisen in extra patruller i Arboga-trakten. Syftet är att finnas tillgängliga för allmänheten men också för att få in tips och iakttagelser som kan vara intressanta i förundersökningen.

Det var den 63-åriga kvinnan själv som ringde 112 sent på kvällen den 3 augusti och bad dem komma till sommarhuset.

Skyddas på sjukhuset

När polisen och ambulans kom till huset som ligger några mil utanför Arboga fann de kvinnan skadad och hennes 68-årige make mördad.

Kvinnan fördes direkt till sjukhus där hon opererades för stickskador i bröstet och skärsår på kroppen. Hon fick även sys i munnen och vårdas fortfarande på sjukhus.

Till en början misstänktes kvinnan för mordet på sin make, men efter förhör med henne avskrevs alla misstankar.

Kvinnan får enligt uppgifter till Aftonbladet polisbeskydd på sjukhuset. Hon är, vad man vet i nuläget, det enda vittnet till dådet och var även hon ett tilltänkt offer.

– Det finns ju en mördare lös som tidigare har velat åt även min klient men misslyckats med att döda henne. Det är en mycket obehaglig situation för henne, säger kvinnans målsägarbiträde Thomas Carlstedt.

Tomten vid det röda huset i Arboga är fortfarande avspärrad och området bevakas av en ordningsvakt. Bevakningen sker dygnet runt men under fredagen har polisens kriminaltekniker inte återvänt för vidare arbete.

Enligt vad Aftonbladet erfar kan det emellertid bli frågan om ytterligare undersökningar, då polisens utredare i nuläget bedriver intensiv inre spaning. Ett arbete som består av en kartläggning av paret, förhör med vittnen och analys av insamlad teknisk bevisning från sommarstugan.

ARTIKELN HANDLAR OM