60-åring skickade sex-sms till 9-åring

KRIM

Den 60-årige mannen döms för att ha skickat sex-sms till en nioåring och en tolvåring.

Bland annat skrev han: ”Jag vill älska med dej vill du?”

Hans försvar: Minns inget.

Sms:en skickades från 60-åringens telefon till barnens mobiler i maj i år.

Bland annat skrev mannen, som är hemmahörande i norra Sverige, meddelanden med följande innehåll:

”Jag vill älska med dej vill du?”, ”Hej NN (barnets namn, red.anm) jag måste fråga dej om du vill älska med mej”.

Till det andra barnet skrev han under en eftermiddag: ”Vill du komma hem till mej i kväll så jag får kela med dej? Vill du?” och ”Kan du älska med mej jag vill älska med dej, kom hit så jag får göra det skönt för dej”.

Dagsböter och skadestånd

Senare samma dag kom det flera sms till barnets telefon, även dessa med sexuellt innehåll. Men då hade föräldrarna redan tagit telefonen från barnet, efter att det visat de första två sms:en för dem.

60-åringens försvar var att han inte hade något minne av att han skickat de meddelandena, då han var "salongsberusad efter att ha druckit några öl".

Mannen åtalades och har nu dömts för sexuellt ofredande.

Tingsrätten konstaterar att straffet för brottet som 60-åringen gjort sig skyldig till motsvarar drygt en månadsfängelse – men att "det saknas vägledande avgöranden om att sexuellt ofredande på fängelsenivå typiskt sett är ett brott av sådan art där det finns en presumtion för fängelse".

I avsaknad av sådan praxis valde rätten att döma 60-åringen till skyddstillsyn och dagsböter på sammanlagt 3 000 kronor. Han döms även att betala skadestånd till de två barnen på 9 400 kronor respektive 7 000 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott