Två gripna efter mordet på Ahmed, 16

1 av 2
KRIM

16-årige Ahmed sköts till döds vid en busshållplats i Rosengård i Malmö i januari.

Nu har två personer anhållits, misstänkta för inblandning i mordet.

Den 12 januari i år sköts 16-årige Ahmed till döds vid en busshållplats i Rosengård i Malmö. Han sköts med ett stort antal skott – bland annat i ansiktet. Han fördes till akuten, men hans liv gick inte att rädda.

I dag vid lunchtid ska två bröder anhållits, misstänkta för inblandning i mordet, enligt Sydsvenskan. De två anhållna uppger vara tungt kriminella.

En 23-åring som bevittnade mordet på Ahmed sköts nyligen till döds i Malmö. Förra veckan anhölls sju personer misstänkta för inblandning i en dödsskjutning i Malmö.

Känd kriminell

Två av dem är nu även anhållna för mordet på Ahmed, enligt Sydsvenskan. Samtliga sju greps tidigt på fredagsmorgonen, då misstänkta för mordet på 23-åringen. De förhördes under helgen och på måndagen beslöt åklagaren att inte häkta bröderna för mordet på 23- åringen. I stället anhölls de för medhjälp till mord på Ahmed, 16, skriver sydsvenskan.se.

En av bröderna, som är 23 år, är välkänd av polisen sedan tidigare. För två år sedan körde han över 100 kilometer i timmen i centrala Malmö - och skadade två kvinnor och ett barn i barnvagn.

Han dömdes för grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik, olovlig körning och ringa narkotikabrott.

Straffet blev fängelse i två år och tio månader.

ARTIKELN HANDLAR OM