Kvinna misstänks för mord på särbon

Foto: Johan Nilsson / TT
Arkivbild.
KRIM

En man hittades död i Stöde utanför Sundsvall vid 01-tiden i natt.

Polisen misstänker att han blev mördad i en bostad.

Tidigt i morse anhålls den döde mannens särbo, på sannolika skäl misstänkt för mord.

Polisen larmades vid 01-tiden i morse till en adress i Stöde i Sundsvalls kommun efter att en livlös person hittats liggande på en gata.

När patrullen kom fram konstaterade de att mannen var död – och att hans kropp bar spår av våld.

En förundersökning om mord inleddes, och vid 06-tiden i morse greps mannens särbo, misstänkt på sannolika skäl för att ha dödat sin partner.

Under dagen har polisens tekniker undersökt fyndplatsen. Det är ännu inte känt om det är fyndplatsen som är brottsplatsen, eller hur mannen hamnat där.

Kan ha blivit mördad inomhus

Polisen håller också förhör med ett stort antal personer, som de tror kan ha uppgifter att lämna.

Kvinnan, som är i 40-årsåldern, greps tidigt i morse.

Karin Everitt, vice chefsåklagare och förundersökningsledare, säger till TT att mannen och kvinnan var ett par, även om de inte delade bostad.

– Hon är på sannolika skäl misstänkt för mord. Han har skador på kroppen, till följd av yttre våld, som gör att vi drar slutsatsen att det handlar om ett brott, säger Karin Everitt till TT.

Polisen misstänkter att mannen som hittades utomhus blivit mördad i en bostad. En teknisk undersökning görs nu i den aktuella bostaden

– Exakt var personen avlidit vet vi ännu inte utan det är något som utredningen ska komma fram till, säger Karin Everitt till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Sundsvall