Polisen söker man bakom brutal misshandel

KRIM

En bilförare slog en cyklist medvetslös den 30 augusti i centrala Eskilstuna. Nu söker polisen vittnen till den grova misshandeln.

– Vi förstår inte hur det här kunde hända, säger mannens syster.

1 av 2 | Foto: POLISEN
Bilder från polisen på korsningen Nygatan-Gymnastikgatan i Eskilstuna där det skedde en brutal misshandel den 30 augusti i år.

Systern till den 39-årige mannen fick ett samtal på eftermiddagen den 30 augusti. Det var personal på sjukhuset som berättade att hennes bror var inlagd.

– Jag åkte direkt dit. Han var helt och hållet blodig, det hade runnit från läppen förmodligen, berättar systern.

Brodern har berättat att han reagerade på hur snabbt en bil, en svart Mercedes, körde i hög fart där han tänkt passera gatan. Han gestikulerade åt bilen och då stannade den.

– Föraren kom ut från bilen och börjat slå utan att säga något, säger systern.

Skador i ansiktet

Bilföraren gav sig på hennes bror med både sparkar och slag mot huvudet. Larmet kom till polisen klockan 16.27 på eftermiddagen den 30 augusti och brottsplatsen är korsningen Nygatan-Gymnastikgatan i centrala Eskilstuna.

Systern berättar att hennes bror fortfarande har svårt att äta trots att det gått en dryg vecka sedan överfallet, och att han är sjukskriven.

– Han har fortfarande yrsel, hans läpp och ögon ser förskräckliga ut. Han kommer att gå i samtalsterapi och söka hjälp vartefter han blir återställd, säger hon.

Systern berättar att brodern och hans familj fortfarande är i chock.

– Han har inte förstått hur det kunde hända, att någon kunde stanna en bil och slå honom, säger systern som vädjar till vittnen att träda fram så att mannen bakom överfallet kan gripas.

Polisen söker vittnen

Bilföraren lämnade platsen efter misshandeln och nu söker polisen honom. Han är misstänkt för grov misshandel. I bilen fanns minst en passagerare, kanske två. Enligt vittnen ska bilen ha varit en mörk eller svart Mercedes.

– Personen ifråga ska vara i 20–30-årsåldern, ha mörkt hår och rätt kraftig kroppsbyggnad, säger Fredrik Hedlund, förundersökningsledare vid Eskilstunapolisen, om den misstänkte gärningsmannen.

Polisen söker nu vittnen som befunnit sig vid brottsplatsen i korsningen Nygatan-Gymnastikgatan den 30 augusti vid 16.30-tiden. Det ligger nära en busshållplats och är enligt polisen mycket folk i rörelse vid tiden för brottet. Man hoppas nu att de ska kontakta polisen för att berätta om iakttagelser.

Har du information att lämna, ring polisen på 070 307 59 30.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Bilar

Mercedes

Eskilstuna