Stal smycken för en kvarts miljon

avCarl Hedlund

KRIM

En maskerad och beväpnad man stal smycken för en kvarts miljon innan han försvann från guldbutiken i Falkenberg i september. Nu släpper åklagaren nya bilder från stölden, för att få in nya tips från allmänheten.

– Alla uppgifter kan vara intressanta, säger kammaråklagare Henrik Kindlund.

Vid lunchtid den 13 september kliver en maskerad man in på Ernst Forells guldsmedsbutik i Falkenberg. På övervakningsfilmen från händelsen ser man mannen ta fram en yxa som han slår sönder en monter med. Därefter plockar han på sig smycken till ett värde av 250.000 kronor innan han lämnar butiken i riktning mot badhusparken. Där tar polisens spår slut.

– Vi vill gärna ha tips och upplysningar om det är någon som har sett något eller hört något om den här händelsen. Även det här nya om att han har flytt genom badhusparken. Om människor som har uppehållit sig i parken kan ha sett vart han kan ha tagit vägen, säger Henrik Kindlund, kammaråklagare.

Flera misstänkta

Under stölden höll sig personalen gömd och det blev ingen konfrontation med gärningsmannen. Därför rubriceras händelsen som grov stöld och inte rån. Först när han lämnat butiken vågade de gå ut till butiken igen.

– Det gick så otroligt snabbt. Jag hann inte reagera alls, säger Lisette Laurén till Hallands nyheter.

Åklagaren vill i nuläget inte berätta ifall stöldgodset har återfunnits men berättar att det finns flera misstänkta personer som just nu utreds av polisen.

– Vi håller på att säkra den bevisning som är aktuell för att då kunna bygga upp eller kunna skriva av från de personer som vi tycker är intressanta i det här målet. Vi har personer misstänkta, men ingen har ännu delgivits misstanke, säger Henrik Kindlund.

Känner du igen gärningsmannen eller har du andra uppgifter att lämna i ärendet? Hör då av dig till polisen på 114 14 eller mejla oss på [email protected]

ARTIKELN HANDLAR OM

Falkenberg

Brott