Polisen topsar hundratals för att hitta mördaren

avEvalisa Wallin

Mordet på en kvinna i motionsspåret i Ulricehamn den 24 oktober är fortfarande olöst.

Nu kommer polisen att kalla ”ett stort antal personer” till förhör och dna-topsning – genom att skicka sms.

– I första svängen är det ungefär 200 som vi kallat nu på morgonen, säger Tommy Nyman, presstalesperson i region Väst.

1 av 7 | Foto: Lotte Fernvall

Polisen har i ett pressmeddelande gått ut med att de kommer att skicka sms till flera personer med uppmaning att komma till förhör och lämna dna-prov.

– I första svängen är det ungefär 200 som vi kallat nu på morgonen. Smset har gått ut och det har börjat ringa folk för att boka in sig. Vi fick respons rätt direkt när det gick ut, säger Tommy Nyman.

Kan det bli fler som kallas?

– Det beror på hur långt vi kommer men det kan bli fler, hur många ytterligare vågar jag inte säga.

Första gången sms-kallelse används i Väst

Det är första gången som den här typen av sms-uppmaning används i så stor omfattning i polisregion Väst. Enligt Tommy Nyman har polisen använt det i tidigare fall, som exempelvis mordet i joggingspåret i Upplands Väsby i augusti 2015.

– Gärningsmannaprofilgruppen har varit behjälpliga i utredningen och har gett en del förslag. Vi har använt olika urvalskriterier som jag inte kan berätta närmare om men det är i huvudsak sådana som bor i området, säger Tommy Nyman.

Det var den 24 oktober som en kvinna hittades död i anslutning till ett motionsspår i Ulricehamn. En man har varit frihetsberövad misstänkt för mordet men släppts och är inte längre misstänkt.

Kvinnan, som var i 60-årsåldern, anmäldes försvunnen på kvällen den 24 oktober och hittades senare död i joggingspåret. Den rättsmedicinska undersökningen är avslutad men polisen vill i nuläget inte avslöja något om resultaten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ulricehamn

Brott