Arklöv önskar kontakt med tidigare anställd – vill häva beslut

Jackie Arklöv flyttades nyligen hastigt från anstalten i Borås.

Orsaken uppges vara en ”otillbörlig” relation med en tidigare kvinnlig anställd.

Men Arklöv strider för sin rätt att få behålla kontakten då den "betyder mycket" för honom.

Den 19 maj flyttades Jackie Arklöv, dömd för polismorden i Malexander, från anstalten i Borås till Storboda norr om Stockholm. Orsaken: Arklövs ”otillbörliga relation” med en tidigare anställd på anstalten.

Vill häva beslutet

I ett brev till Förvaltningsdomstolen i Jönköping skriver Arklöv själv att det var efter att han ansökt om besöks- och kontakttillstånd med kvinnan som man beslutade att han skulle flyttas.

”Önskar därför att Förvaltningsrätten häver Kriminalvårdens beslut/avslag om besöks- och telefontillstånd till NN då kontakten med henne betyder mycket för mig”, står det att läsa i det handskriva brevet.

Arklöv dömdes år 2000 för morden på polismännen Robert Karlström och Olle Borén i Malexander 1999. Samtidigt dömdes han för mordförsök på en tredje polis, tre grova rån och ett rånförsök. Under tiden i fängelse har han även dömts för folkrättsbrott som han tidigare begått i det forna Jugoslavien. Straffet för det inkluderades i livstidsstraffet.

”Borde inte vara säkerhetsrisk”

Arklöv ska ha tvingats flytta från anstalten eftersom den tidigare anställda bedömdes ha information om säkerhetsrutinerna på fängelset.

”Den 19 maj blev jag således förflyttad till Storboda utanför Stockholm. Därmed borde det inte finnas någon säkerhetsrisk då NN aldrig varit anställd på Storboda”, skriver Jackie Arklöv.

Arklöv har flera gånger ansökt om tidsbestämt straff, senast för drygt en månad sedan. 2014 fick han avslag på sin ansökan.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN