Färgglad cykel: Polisens nya spår efter våldtäktsmannen

Publicerad:
Uppdaterad:

Överföll och våldtog 14-åring

1 av 3

Känner du igen den här damcykeln?

Polisen i Malmö misstänker att en våldtäktsman som kopplas till en serie av våldtäkter och ofredanden mot unga är ägaren.

Nu vill de ha tips från allmänheten.

Malmöpolisens specialgrupp hoppas nu på allmänhetens hjälp i jakten på den man som den 22 juli i somras överföll och våldtog en 14-årig flicka vid Husiegårdens idrottsplats.

Därför går man nu ut med signalement på en misstänkt gärningsman samt en färgglad damcykel som tros ha koppling till överfallet.

Många polisförhör

Under hela hösten har polisen arbetat intensivt för att få fast den skyldige. Mängder av förhör har genomförts och med hjälp av dem har polisen nu framtagit en bild på hur den cykel som gärningsmannen tros ha koppling till ser ut.

– Vi har behövt vara oerhört noggranna med förhörsberättelserna. Det här är uppgifter som har kommit fram genom ganska många förhör och omfattande undersökningar, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson polisen Malmö, till Brottscentralen.

Våg av våldtäkter

Våldtäkten är ett av de fall som polisens specialgrupp utreder, efter att flera barn och unga våldtagits och utsatts för sexuella ofredande i Malmö under några månaders tid.

Offren är främst unga flickor men det ska även finnas en pojke bland målsägarna. Det rör sig om minst två fullbordade överfallsvåldtäkter Utöver 14-åringen har en 12-årig flicka blivit våldtagen i Pildammsparken i Malmö i oktober.

Polisen misstänker att minst två gärningsmän ligger bakom våldtäktsvågen. Gärningsmännen har lämnat spår efter sig i form av dna, men trots att polisen fått fram dna-profiler har ingen kunnat gripas.

Den gärningsmannnaprofil som gjorts visar en risk för att beteendet trappas upp, och att gärningsmännen har benägenhet att slå till igen.

Linnéa Sundström

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Våldtäkt

Malmö