Anhöriga: Obegripligt och skrämmande

KRIM

Snöröjaren fick livshotande skador när han sköts i Malmö i natt.

Hans chockade anhöriga berättar att det inte fanns något hot mot honom - och att allt känns obegripligt:

– Han är bara en helt vanlig familjefar som var ute och jobbade. Det finns ingen förklaring och det är det som är skrämmande.

Foto: Johan Nilsson/TT
Spår i snön vid den källartrappa på Roskildevägen i Malmö där en snöröjande man skottskadads livshotande under natten till onsdagen.

Närstående till mannen som blev skjuten vid tvåtiden i natt i Malmö vakar på sjukhuset där han vårdas. Hans skador beskrivs som livshotande.

Mannen, som är i 50-årsåldern, var ute i natt och jobbade med snöröjning. Han höll på att salta i närheten av Pildammsparken i centrala Malmö när han blev beskjuten.

– Han var helt själv ute och jobbade, berättar anhöriga.

Mannen fördes till sjukhus och under natten och förmiddagen informerades anhöriga om det som hänt.

– Vi vet inte mycket om det som hänt. Vi har suttit här på sjukhuset... och vet ingenting mer än att det har blivit en skottlossning, säger en anhörig.

Boende larmade polisen

De chockade släktingarna hittar ingen förklaring till det som inträffade.

– Han är inte inblandad i någonting. Detta är bara något som inte får hända. Detta som händer i Malmö är vansinnigt, säger kvinnan.

– En människa som är ute och jobbar.. och saltar, vi kan bara inte ta in detta.

Flera personer hörde skottlossningen och ringde polisen.

– Polisen åker dit och hittar en skjuten man utanför ett flerfamiljshus på adressen, sa Calle Persson, presstalesperson vid polisen i region Syd till Aftonbladet i morse.

Anhöriga berättar att den skjutne mannen även tidigare jobbat i området.

– Han jobbar på olika ställen i Malmö. Man undrar vad som hänt, om han sett något.. och de sköt mot honom, man vet ju ingenting. Han var ute och saltade, det är det enda jag vet.

Gängkriminella gripna

En annan närstående säger samma sak - det fanns inga hot mot mannen och det fanns inget konstigt i hans liv som kunde föranleda en sådan händelse:

– Absolut ingenting. Det är en helt vanlig familjefar som var ute och jobbade. Ingenting.

Det finns ingen förklaring till detta. Det är det som är så skrämmande, säger han.

Under tiden de vakade på sjukhuset fick de anhöriga läsa på nätet att några personer gripits.

Polisen gick ut under dagen med informationen att flera gängkriminella har gripits misstänkta för gärningen. En närstående tycker det är skrämmande:

– Gängkriminella. Det är inte klokt. Det finns ingen framtid i den här staden längre, folk pratar om att fly, säger anhöriga.

Under onsdagseftermiddagen uppgav polisen att en av de gripna, en 15-årig pojke, har anhållits misstänkt för mordförsöket. De övriga gripna har släppts på fri fot.

ARTIKELN HANDLAR OM