Misstänkt i Madelene-mordet släppt

1 av 8 | Foto: Tvåbarnsmamman Madelene blev 29 år gammal.
KRIM

Småbarnsmamman Madelenes kropp hittades ingjuten i betong.

Hennes ex-pojkvän sitter häktad misstänkt för att ha mördat henne.

En kvinna i 30-årsåldern har också hon varit häktad, misstänkt för grovt skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

I dag försattes hon på fri fot.

Misstankarna mot kvinnan kvarstår dock enligt hennes advokat Björn Adolfsson.

– Men man anser att hon kan inte förstöra utredningen så det finns ingen anledning att ha henne kvar i häktet.

Ingjutna i betong

Den 29-åriga småbarnsmamman Madelene försvann i november förra året från sitt hem i Upplands Väsby. I början av februari hittades hennes kvarlevor ingjutna i betong, gömda i skogen.

I början på mars häktades en 32-årig man och hans 30-åriga sambo – han misstänkt för mordet på Madelene, hon för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling.

Den 32-årige mannen har tidigare haft ett förhållande med Madelene. Såväl mannen som hans nuvarande sambo är kända av polisen sedan tidigare. I förhör som hölls för drygt ett år sedan, då paret misstänktes för narkotikabrott, framgick att de hade en konflikt med Madelene, och anklagade henne för att förstöra för dem.

Vapen hittades

Under utredningen har misstankar mot den 30-åriga kvinnan tillkommit – vapenbrott och stöld – sedan en pistol hittades under en husrannsakan i hennes lägenhet.

Kvinnan nekar till samtliga brott.

Åklagare Ewa Tvengström säger att hon fattade beslutet utifrån "olika överväganden" vad gäller skälen att hålla kvinnan frihetsberövad.

– Vilka de skälen är kan jag inte gå in i detalj på, men misstankarna mot henne kvarstår, och graden har inte förändrats.

I morgon hålls omhäktningsförhandling mot kvinnans 32-årige sambo, som misstänks för mordet.

Den 14 april ska åtal väckas.

ARTIKELN HANDLAR OM