Han döms till livstid för mordet på Claudia

Claudia Quiroz, 29, mördades på luciamorgonen i fjol.

Hennes 24-årige pojkvän Omar Ali Abdalsalam åtalades, misstänkt för att ha strypt henne i en park.

I dag kom domen: fängelse på livstid och utvisning.

Domen mot 24-åringen meddelades klockan 11 i Kalmar tingsrätt.

Omar Ali Abdalsalam åtalades i mitten av april för mord på 29-åriga Claudia Quiroz, som han var tillsammans med.

Han åtalades även för mordförsök på en 25-årig man.

Omar Ali Abdalsalam, som tidigare dömts för våld mot kvinnor han haft relationer med, erkände att han ensam utövat våld mot Claudia, men förnekade att han haft uppsåt att döda henne.

Utredningen visade att Clauda Quiroz strypts till döds i stadsparken i Oskarshamn i december i fjol. 24-åringen, som körde henne till sjukhus, greps senare, misstänkt för mord.

Kastade förlovningsringen

Vittnen har, enligt polisens förundersökning, uppgett att Claudia ville göra slut med Omar Ali Abdalsalam. Ett vittne uppgav att hon på en förfest, samma kväll som hon mördades, berättade att hon ville avsluta relationen. Hon ska även ha kastat sin förlovningsring den kvällen.

Omar Ali Abdalsalam åtalades även för mordförsök på en 25-årig man i Oskarshamn i augusti 2015. Enligt åtalet försökte mannen hindra 24-åringen från att misshandla en kvinna utanför en pizzeria. Då ska 24-åringen attackerat honom med kniv.

Omar Ali Abdalsalam nekade till brott.

Tidigare dömd för brott mot kvinnor

24-åringen förekommer sedan tidigare under sex avsnitt i belastningsregistet. Bland annat har han dömts till fängelsestraff för att 2011 tagit strypgrep på sin dåvarande fästmö. Fästmön, som var gravid, låg och sov när han knivhögg henne i halsen och magen.

Tre år senare dömdes till han igen till fängelse, för kvinnofridskränkning. Han frigavs villkorligt från det straffet i juni i fjol. Dagen efter frigivningen träffade han Claudia Quroz på en fest och de blev ett par.

– Hon var så lycklig när hon hade träffat honom. Det som hände kom som ett slag i magen, sa Claudias syster Patricia Quiros tidigare.

Åklagare Patrick Sonnevang yrkade att Omar Ali Abdalsalam skulle utvisas efter avtjänat straff.

Tingsrätten gick på åklagarens linje och dömde 24-åringen för både mordet och mordförsöket till fängelse på livstid samt utvisning. Han döms även att betala skadestånd på närmare 350 000 kronor till offrets anhöriga och till den misshandlade 25-åringen.

Läs också:

Nya siffran: 251 dödade kvinnor

Läs vår prisbelönta granskning av kvinnovåldet.

KVINNORNA som mördades av män de älskat

MÄNNEN som dödar

BARNEN som blev kvar

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN