Polisen söker vittne till överfallsvåldtäkt

1 av 4
KRIM

Den 14-åriga flickan drogs in i en buske och våldtogs.

Ingen är ännu gripen för den misstänkta överfallsvåldtäkten.
Nu söker polisen en man som kan ha viktig information för att föra utredningen framåt.

Flickan promenerade i närheten av Husiegårdens idrottsplats i Malmö mitt på dagen den 22 juli när hon blev indragen i ett buskage av en för henne helt okänd man.

Ledde sin cykel

Där, i buskaget, ska mannen ha våldtagit flickan.

Polisen har beskrivit att gärningsmannen, som tros vara en person i 20-30 årsåldern, kom ledande på sin cykel då han mötte 14-åringen. Något närmare signalement har polisen inte velat gå ut med.
– Jag vill inte kommentera signalement för det kan förstöra utredningen och påverka eventuella vittnesförhör, säger åklagaren Lena Körner.

Ingen är ännu gripen i ärendet och polisen önskar nu komma i kontakt med ett man som kan ha blivit vittne till delar av brottet och som därmed kan vara av stor vikt för den fortsatta utredningen.

Det är en man som befann sig i närheten av brottsplatsen vid tiden för våldtäkten men som polisen betonar inte tros ha någonting med brottet att göra.

– Det rör sig om en äldre man som var iklädd en färgglad T-shirt/tröja. Han ska ha varit på plats alldeles i närheten av brottsplatsen. Mannen är inte på något sätt misstänkt, tvärtom skulle han kunna vara oss behjälplig, säger polisens utredare Jonas Engmann.

Uppmanas kontakta polisen

Händelsen rubriceras som grov våldtäkt med anledning av flickans låga ålder. Flickan blev så chockad av det som hände att det dröjde flera timmar innan hon vågade berätta för sina föräldrar, så händelsen anmäldes först på fredagskvällen.

Hon har nu kunnat höras av polis.

Polisen ska även ha säkrat viss teknisk bevisning.

Om man tror sig vara mannen som polisen nu eftersöker, eller om man har annan information om våldtäkten, uppmanas man höra av sig till polisen på 114 14.

ARTIKELN HANDLAR OM

Malmö

Brott