Två häktade efter dödsskjutningen i Bromma

avEvalisa Wallin, Josefin Silverberg

1 av 2 | Foto: P-O Sännås
En av männen häktas i Solna Tingsrätt på torsdagen. Här tillsammans med sin advokat Thomas Martinsson.

Två män, 21 och 31 år gamla, har häktats för medhjälp till mord på den man som sköts ihjäl efter en biljakt i Bromma i måndags.

Ytterligare en person anhölls under onsdagen, skäligen misstänkt för medhjälp till mord.

Enligt den tekniska undersökningen har skottlossningen skett längs en hundratal meter lång sträcka.

– Detta visar på en total likgiltighet för andra människors liv och hälsa, säger kommenderingschefen Manne Jönsson i ett pressmeddelande.

1 av 8 | Foto: Jerker Ivarsson

Det var vid lunchtid i måndags, 20 november, som en man i 30-årsåldern blev beskjuten när han satt i en bil i Mariehäll i Bromma. Han sköts från ett annat fordon under en biljakt. Polisen hittade senare under eftermiddagen den misstänkta flyktbilen, som då stod i brand vid Ängbybadet.

Två män anhölls senare misstänkta för inblandning i mordet. En av dem greps i Arlandaområdet på måndagskvällen. Den andra personen hämtades till förhör och anhölls under natten till tisdag.

Båda nekar till brott

Männen häktades på torsdagen, på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord. Männen är 31 respektive 21 år och bor båda norr om Stockholm. Thomas Martinsson företräder 21-åringen:

– Hans inställning är att han förnekar brott. Hans förklaring är att det finns naturliga förklaringar till de omständigheter som är besvärande för honom och alldeles oavsett huruvida de stämmer har han inget att göra med mordet, säger Martinsson till Aftonbladet.

Även 31-åringen förnekar brott.

– För närvarande vill jag inte kommentera det närmare men jag kan säga att han förekar brott, säger hans advokat Henrik Mansfeld.

Ännu en misstänkt för medhjälp ska förhöras

Fler förhör är planerade, man väntar på obduktionsbeskedet och resultat från brottsplatsundersökningen.

– Det är ett ganska hektiskt utredningsarbete just nu och en hel del att göra, säger åklagaren Carolina Frohm till Aftonbladet.

Hon berättar att det finns fler personer än de nu häktade som är intressanta i utredningen. Under onsdagen anhölls ytterligare en person misstänkt för medhjälp till mord, dock på den lägre misstankegraden.

– Han är skäligen misstänkt, inledande förhör har hållits med honom men längre förhör om hans inställning kommer att hållas tillsammans med försvarare under dagen, säger Carolina Frohm.

Enligt den tekniska undersökningen som gjordes på platsen har skottlossningen skett under en sträcka av ett hundratal meter, skriver polisen om skjutningen.

– Detta visar på en total likgiltighet för andra människors liv och hälsa och vi ska göra allt vi kan för att gripa och lagföra förövarna, säger kommenderingschefen Manne Jönsson i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM