Pojke misstänks för våldtäkt av en flicka på skola

KRIM

En tonårspojke misstänks ha våldtagit en flicka på en skola i Katrineholms kommun.

Både pojken och flickan är under 15 år.

– Rubriceringen är våldtäkt mot barn, säger åklagare Ola Björstrand.

Under tisdagen larmades polisen om en misstänkt våldtäkt på en skola i Katrineholms kommun. Den utpekade är en pojke som är under 15 år gammal. Just nu pågår en så kallad LUL 31-utredning och rubriceringen är våldtäkt mot barn.

– Det pågår en utredning om lagen om unga lagöverträdare och dess 31:a paragraf mot en utpekad person som är under 15 år, säger åklagare Ola Björstrand och tillägger:

– Generellt sett ska sådana här utredningar alltid göras skyndsamt, men allt beror på enskilda förhållanden.

Också flickan som utsatts för våldtäkten är i tonåren. Åklagare Ola Björstrand vill inte kommentera om hon och pojken känt varandra eller om båda har varit elever på skolan. Det är polisens avdelning för grova brott som arbetar med fallet.

– Generellt bedrivs sådana här utredningar på ett likartat sätt som en vanlig förundersökning och precis som i en förundersökning så kan det vara alla möjliga åtgärder som vittnesförhör eller motsvarande åtgärder, säger Björstrand.

Åklagaren: Sprid inte på sociala medier

Ola Björstrand ber dem som vet någonting om händelsen att kontakta polisen – och vill också uppmana till att inte sprida information om det inträffade på fel sätt.

– Jag tror att det är viktigt att om man hör ett rykte eller får någon uppgift om ärendet så ska man tänka sig för innan man sprider det på till exempel sociala medier. För det blir lätt missförstånd och felaktiga uppgifter och det gynnar ingen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott