Mordet på Eddie Svensson i Högsbo

Polisens jakt på Högsbomördaren – kan börja topsa misstänkta

Av: 

Johanna Rapp

KRIM

Det har gått över en månad sedan Eddie Svensson,31, mördades i sin lägenhet i Högsbo.

Polisen misstänker att gärningsmannen även ligger bakom ytterligare en attack på en man i området – och att han kan gå runt och känna efter olåsta dörrar.

Polisen har nu fått in flera tips om möjliga gärningsmän – och det kan bli aktuellt att börja topsa eventuella förövare.

Anhöriga och arbetskamrater anade oråd när Eddie Svensson, 31, inte dök upp på sitt jobb eller gick att nå över telefon. Man åkte hem till honom och gjorde den fruktansvärda upptäckten: Eddie Svensson hade mördats i sin lägenhet i Högsbo i Göteborg.

Eddie Svensson, 31, mördades i sin lägenhet i Högsbo.

Polisen fattade snart misstankar om att gärningsmannen kan ha slagit till tidigare, då händelsen liknande ett annat dåd i Högsbo, när en man den 28 december förra året attackerades med kniv i sin lägenhet. Han överlevde och händelsen rubriceras som mordförsök.

– Likheterna är att det sker på natten och det utövas våld. Sedan vet man inte om dörren varit låst eller olåst, det kan skilja sig åt. Men det finns inte skador på någon av dörrarna och det finns inget som tyder på att man dyrkat upp låsen, säger Göran Sundström, polisens förundersökningsledare.

Polisen gick ut och uppmanade boende i området att låsa sin dörrar, då man misstänkte att gärningsmannen kan ha gått runt och känt på dörrar för att se vilka som varit olåsta.

– Det är en arbetshypotes men sedan jobbar vi naturligtvis med fler och det kan ha gått till på andra sätt. Han kan ha blivit inbjuden eller insläppt, säger polisen Göran Sundström.

”Väldigt intressanta tips”

Polisen har också efterfrågat vittnesmål från allmänheten och bland annat uppmanat folk som utsatts för inbrott att höra av sig, men också om någon person i ens närhet betett sig annorlunda idag jämför med i julas. De önskade också vittnesuppgifter om man till exempel sett någon som gått runt och känt på dörrar eller försökt ta sig in i lägenheter i Högsbo.

– Vi har fått in jättemycket tips. Det är både på personer och så saker som hänt i nästan hela västra Göteborg. Det spretar från väldigt intressanta tips till mindre intressanta och vi håller på att gå igenom dem nu, säger Sundström.

Gärningsmannaprofilgruppen inkopplad

Polisen hoppas också att man säkrat dna från den misstänkte gärningsmannen och man har skickat in materialet till NFC, Nationellt forensiskt centrum, och inväntar nu provsvaren. Enligt Göran Sundström kan det bli aktuellt att topsa eventuella gärningspersoner.

– Det kan det absolut bli, men det är ingenting som kommer hända nästa vecka utan det ligger längre fram.

Dessutom har man kopplat in polisens gärningsmannaprofilgrupp.

– De håller på och arbetar parallellt och vi har ständig kontakt. De ger tips på hur vi ska kunna gå vidare.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu hos Cervera – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Eddie mördades av okänd gärningsman: ”Vill bli påmind om honom”

ÄMNEN I ARTIKELN

Mordet på Eddie Svensson i Högsbo

Högsbo

Göteborg

Brott

Våldsbrott

Inbrott