Fynd kopplar bil till sommarstugemord

1 av 12

avEric Tagesson, Linnéa Sundström

KRIM

Den bil som polisen under förra veckan sökte information om med anledning av mordet utanför Arboga kan kopplas till mordplatsen.

Enligt VLT har misstänkta hjulspår från bilen, som tillhör den mordmisstänkta kvinnans företag, hittats på mordplatsen.

– Vi har genomfört tekniska undersökningar på bilen, vi har säkrat en del spår, säger polisens presstalesman Anders Hedström till Brottscentralen.

Det var i början på augusti som en 68-årig man mördades, och hans 63-åriga hustru skadades svårt efter att de blivit attackerade i sin sommarstuga strax utanför Arboga.

Inledningsvis misstänkte polisen att det var kvinnan som dödat sin make, men de misstankarna avskrevs snart.

I stället greps deras 41-åriga dotter, och hennes 18-årige sambo, misstänkta för mord. De båda släpptes dock på fri fot innan häktningsförhandlingen, men misstankarna mot dem kvarstår.

Sökte information

I mitten på förra veckan publicerade polisen en bild på en bil, som de sökte information om. En poliskälla som Västmanlands läns tidning talat med uppger att hjulspår nu har hittats vid sommarstugan. Spåren ska enligt tidningen ”rimma exakt” med den röda Volkswagen som polisen sökt uppgifter om.

Bilen är av samma märke, modell och färg som en bil som den 41-åriga kvinnan förfogar över.

Enligt uppgift till SVT Västmanland kan polisen nu koppla bilen till brottsplatsen - och till brottet. En källa uppger för SVT att fynden kan betraktas som "ett genombrott".

Nu bekräftar polisens presstalesman Anders Hedström att de har säkrat spår.

– Vi har genomfört tekniska undersökningar på bilen, vi har säkrat en del spår. Vad de är kan vi inte kommentera under en pågående förundersökning, det skulle skada utredningen rejält. Men det finns ett antal spår som har skickat in till NFC för analys, säger Hedström till Brottscentralen.

Vad binder bilen till mordet?

– Det är inget som går att kommentera i detta läge, men vi har eftersökt iakttagelser som gäller just denna bilen.

Bilen i beslag

Han bekräftar att den aktuella bilen har beslagtagits.

Den mordmisstänkta kvinnan befinner sig för närvarande på en semesterort i Thailand. Var den 18-årige mannen befinner sig är okänt.

ARTIKELN HANDLAR OM