Mördade mamman – skulle belönas med sex och pengar i talkshow

Av: Johanna Rapp

Publicerad:
Uppdaterad:

Mamman och sonen bodde ihop och ska ha gjort allting tillsammans.

Men en dag sa rösterna i huvudet till sonen, som är i 35-årsåldern, att döda mamman – och då bli belönad med sex och pengar.

– Jag fick besked att CIA var på väg till stugan med en flicka. Jag skulle få ha dagligt sex med henne. Detta skulle filmas och sändas till Donald Trump, han skulle ha det på kvällarna att titta på, säger mannen i polisförhör.

1 av 4 | Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

En man i 35-årsåldern har åtalats misstänkt för mord och brott mot griftefriden mot sin mamma, som han bott tillsammans med. Det hela uppdagades den 8 september när mannen ringde till polisen.

– Jag har i går kväll dödat min mor, sa mannen.

Polisen åkte till sommarstugan i Strömstad och där hittades mamman nedgrävd vid en skogsväg i närheten av stugan. Enligt förundersökningen har sonen dödat mamman efter att rösterna i hans huvud sagt att hon skulle dö.

– Han sa ”kill her” väldigt högt i min hjärna, säger sonen i polisförhör.

Mannen berättar att han ofta hört röster, men denna gång var rösten på engelska och sa sig vara från CIA. Enligt rösten skulle han få en belöning i form av sex och pengar. Enligt sonen säger rösten att den styr honom med en joystick.

– Han förklarade att han kom från CIA och Staterna. Han pratade med mig att jag icke behövde oroa mig för pengar eller något. Han pratade på god engelska, det var som att höra på en radio i huvudet, säger mannen i förhören.

Skulle sändas – för Trump

I polisförhören säger sonen också att rösterna sa att han skulle vara med i en sexuell talkshow, avsedd för president Donald Trump.

– Jag fick besked att CIA var på väg till stugan med en flicka. Jag skulle få ha dagligt sex med henne. Detta skulle filmas och sändas till Donald Trump, han skulle ha det på kvällarna att titta på.

Enligt förundersökningen slår sonen en sten i huvudet på mamman och tar stryptag så att hon dör. Sedan lämnar han mamman på gårdsplanen.

– Han låter henne ligga kvar där över natten medan han sover. Dagen efter säger han själv att han vaknar till och märker att rösterna bara ljög och att han inte fick den fördel som han skulle få, säger åklagare Robert Beckard.

”Dagen efter förstod han vad som hänt, då han gick ut och såg sin mamma. Känslorna kom fram. Han hade mist en käresta, en nära. Han kände sig lurad i det läget. Han fick inte belöningen, pengar eller flickan”, står det i förundersökningen om hur sonen kände dagen efter mordet.

Gräver ner kroppen

– Han släpar mamman från brottsplatsen några meter bort till en skogsväg och så börjar han gräva. Sedan drar han ner mamman i gropen och tar stenen och lägger den i gropen bredvid mamman och sedan täcker han över. Och det gör han för att undvika upptäckt. Sedan får han kalla fötter eller någonting och ringer polisen, säger Robert Beckard.

Den nu mordåtalade mannen lider av en allvarlig psykisk störning, något han även gjorde vid tiden för gärningen han misstänks för. Om han döms bör han överlämnas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning, enligt den rättspsykiatriska undersökning han genomgått.

Försvarsadvokat Peter Ekelund har tidigare sagt att hans klient har kraftiga vanföreställningar. Mannen har också erkänt att han ligger bakom mammans död.

– Objektivt sett har han utfört gärningen, men subjektivt har han inte haft uppsåt. Han har inte gjort det med sin egen vilja, säger Peter Ekelund.

Publicerad:

LÄS VIDARE