Johanna dog i kraschen: ”Hon fattas oss otroligt”

KRIM

Johanna, 35, dog efter att den alkoholpåverkade föraren tappade kontrollen över bilen. Han åtalas för vållande till annans död och vårdslöshet i trafik.

Nu berättar hennes syster Jenny Hasselberg om sorgen efter systern.

– Det har varit en fruktansvärd sommar. Jag har tröstat min mamma och pappa dagligen, säger hon.

1 av 3 | Foto: Privat
Johanna Hasselberg och hennes syster Jenny.

Den 13 maj i år misstänks föraren i 30-årsåldern ha tappat kontroll över fordonet i samband med en högersväng på länsväg 122 i Karlskrona.

Bredvid honom i bilen satt också Johanna Hasselberg, 35.

Hon miste sitt liv i kraschen.

– De sätter sig i en bil och ska köra iväg. Han är påverkad av alkohol och har 2,11 promille i blodet. Han ska göra en högersväng och tappar kontrollen över bilen och så flyger den ut över en slänt och kolliderar med ett träd i luften och slår sedan i backen, säger åklagare Stina Brindmark.

När Johannas syster Jenny Hasselberg, 30, läste om vad som hänt visste hon inte att hennes syster var inblandad.

– Jag väntade på att min syster skulle komma hem till mig när jag läste att det hade varit en olycka. När jag inte fick tag i henne ringde jag till sjukhuset för att höra om hon kommit in dit, säger Jenny Hasselberg.

Åtalas för brottet

Nu åtalas mannen i 30-årsåldern för vållande till annans död, grovt brott, samt vårdslöshet i trafik och olovlig körning.

– Han har inget körkort, han är alkoholpåverkad och enligt vittnen har han kört bilen i hög hastighet på den här platsen där det gäller 70 så därför har jag även åtalat honom för grov vårdslöshet i trafik, säger åklagare Stina Brindmark.

Önskar strängare straff

Jenny Hasselberg säger att hon är lättad över att ärendet nu har gått till åtal. Samtidigt önskar hon att straffsatsen för vållande till annans död, grovt brott, som är mellan ett och sex år, hade varit högre.

– Det har varit en fruktansvärd sommar. Jag har tröstat min mamma och pappa dagligen. Vi stod alla Johanna väldigt nära och hon fattas oss otroligt, säger Jenny Hasselberg.

”Orättvist”

Hon berättar om när familjen befann sig på sjukhuset och fick dödsbeskedet – och samtidigt beskedet om hur det gått för föraren.

– Det känns fruktansvärt orättvist, säger Jenny Hasselberg.

Samtidigt åtalas mannen i 30-årsåldern också för obehörigt avvikande från trafikolycksplats efter att han vid ett annat tillfälle misstänks ha kört på en annan bil och lämnat platsen utan att ge sitt namn och adress till den andre föraren.

Mannen nekar till brott.

Här går gränsen för rattfylleri 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Trafik

Alkohol

Brott

Karlskrona

Bilar