Här är Aftonbladets nya krimprogram ”Brott och straff”

Publicerad 2017-05-03

Oisín Cantwell och Olivia Svenson leder programmet.

Här är Aftonbladets nya storsatsning ”Brott & Straff”, ett krimprogram med Olivia Svenson och Oisín Cantwell.

Med utgångspunkt från Aftonbladets 90-åriga bildarkiv sätter vi fokus på uppmärksammade fall.

– Med ”Brott & Straff” fördjupar vi oss i historierna vi inte kunnat släppa och låter tittarna se dem ur nya perspektiv, säger Mia Lindqvist, program- och affärschef Aftonbladet TV.

”Brott & Straff” leds av Olivia Svenson, välkänd kolumnist och programledare på Aftonbladet, tillsammans med Oisín Cantwell, en av Sveriges mest erfarna reportrar och krönikörer inom rättsjournalistik.

Tio år senare

– Vi tar upp klassiska kriminalfall som engagerat väldigt många människor genom åren. Det känns spännande att med hjälp av Aftonbladets fantastiska bildarkiv och Oisíns skarpa hjärna få en möjlighet att samtala om och belysa fallen i ett helt nytt programformat, säger Olivia Svenson.

I det första programmet kommer programledarparet att titta närmare på fallet med den försvunna Madeleine McCann. Samma dag som premiären, den 3 maj, är det tio år sedan den då fyraåriga flickan försvann från ett hotellrum i Portugal. Föräldrarnas förtvivlade kamp för att återfå sin dotter har sedan dess engagerat människor över hela världen. Tio år senare är flickan fortfarande inte återfunnen och spekulationerna kring vad som har hänt har aldrig upphört.

”Mest uppmärksammat någonsin”

– Fallet Madeleine McCann är troligen det mest omskrivna försvinnandet i världen i modern tid. Och trots en gigantisk utredning i såväl Portugal som Storbritannien har inte gåtan kommit en millimeter närmare sin lösning. Nu när det har gått tio år kände vi att det var angeläget att återvända till den här berättelsen, säger Oisín Cantwell.