Publicerad:
Uppdaterad:

29-åring häktad för dubbelmordet i Kista

Av: Eric Tagesson, Lina Törnqvist

Publicerad:
Uppdaterad:

Den 29-årige man som förra veckan greps i Danmark, misstänkt för dubbelmordet i Kista har nu häktats av tingsrätten.

Han är på sannolika skäl misstänkt för två mord.

– Han förnekar brott. Vi är säkra på att utredningen kommer att visa att han är oskyldig, säger mannens advokat Peter Dahlqvist.

1 av 2 | Foto: P-O Sännås
Åklagare Alexandra Bittner

Det var den 8 mars två män hittades döda i en bil i Kista, norr om Stockholms innerstad. Männen hade skjutits i huvudet på nära håll. En av de mördade är en ledarfigur i det kriminella nätverket Lejonen.

Polisens teori är att gärningsmannen kände offren, och att skotten avlossades inifrån bilen.

Redan tre dagar efter mordet anhölls en 29-årig man i sin frånvaro, misstänkt för dubbelmordet och förra helgen greps en han i den danska färjeorten Rödbyhavn, och den i slutet på förra veckan kom han till Sverige.

Häktades av tingsrätten

Mannen befann sig när han greps i en bil tillsammans med flera andra personer. Gripandet, som skedde i samverkan mellan polis i flera länder, beskrivs som odramatiskt.

Efter en halvtimmes förhandling beslutade Solna tingsrätt i dag att mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord i två fall, och häktade honom därmed.

Dubbelmordet blev kulmen på två mycket blodiga dygn i Stockholmsområdet. Ett dygn tidigare mördades två personer i Hallonbergen. Kort efter det hittades en misstänkt mördad man i ett trapphus i Alby.

Polisen befarar att dåden kan komma att följas av mer våld.

– Vi kan inte utesluta nya våldsbrott, sa Patrick Ungsäter, polischef för Stockholm nord, vid en pressträff.

Den 29-årige mannen är välkänd av polisen sedan tidigare, och flera gånger dömd för brott, bland annat för försök till rån.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN