Utpekad gängledare försätts på fri fot – efter mord i Bromma

Sju män kopplade till Östberganätverket åtalades för mordet på en 28-årig man, ledande i Bredängsnätverket.

Nu har fem av männen försatts på fri fot – bland annat 30-åringen som pekas ut som ledande i det kriminella gänget.

Den 20 november förra året sköts en 28-årig man till döds med ett automatvapen efter en biljakt som slutade på Bällstavägen i Bromma. Vittnen har berättat hur en person hängde ut genom fönstret på den förföljande bilen och avlossade flera skottsalvor.

Polisen misstänker att mordet var ett av flera kopplade till gängkriget mellan Östberganätverket och Bredängsnätverket i södra Stockholm.

Ett gängkrig som enligt polisen startade på allvar i juni 2013 när en ung man kopplad till Östberganätverket sköts i benet på grund av en narkotikaaffär.

Sedan dess har ytterligare fyra mordförsök och fem mord kopplats till kriget mellan gängen, enligt polisen.

Just nu pågår rättegången mot sju män som står åtalade för att på olika sätt medverkat till mordet.

Ledare försätts på fri fot

Männen har suttit häktade men nu har rätten valt att försätta fem av männen på fri fot. Enligt rätten föreligger det inte tillräckliga skäl för att männen ska sitta häktade:

”Häktningsbesluten avseende dem hävs och de ska omedelbart försättas på fri fot”, står det i beslutet från Solna tingsrätt.

En av männen som försätts på fri fot, en 30-åring, pekas ut som ledande i Östberganätverket. Två män är fortsatt häktade, misstänkta för mord respektive medhjälp till mord.

Nästa vecka fortsätter rättegången och domen är planerad att meddelas den 27 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN