Peter Madsens väninna: ”Sagt till mig att han är psykopat”

KRIM

Kvinnan och Peter Madsen blev först nära vänner – och hon hjälpte till på Madsens rymdlaboratorium.

Men med tiden fick hon se nya sidor av uppfinnaren.

– Han har sagt till mig att han är psykopat, säger hon om Madsen.

Under fredagen vittnade en tidigare väninna till Peter Madsen, som bland annat varit engagerad i arbetet på Peter Madsens rymdlaboratorium.

– Vi blev nära vänner, säger hon om när hon först lärde känna Peter Madsen.

Men deras relation förändrades – och uppfinnaren började göra henne illa tillmods. Hon bestämde sig för att ta avstånd från Madsen och verkstaden.

– Det var inte trevligt att vara där ute, för han hade ett utbrott på mig. Han var svår att nå, säger hon om sin relation med Madsen.

1 av 3 | Foto: TT NYHETSBYRÅN
Peter Madsen i rätten

Kvinnan berättar att hon och Madsen hade många samtal om döden – samtal som enligt henne ofta utvecklades på ett extremt sätt.

Hon beskriver hur Peter Madsen hade en dödsfascination. Själv berättade hon att hon hade många närstående som gått bort och att ämnet därför varit påtagligt i hennes liv.

– Jag har också haft dödsfascination, men inte i samma grad som Peter, säger hon.

Berättade om sexfantasier

Dessutom pratade Peter Madsen med henne om sina sexfantasier, berättar hon när hon vittnade i Köpenhamns Byret, alltså tingsrätt.

– Han sa att när han prövat något två gånger var det inte spännande mer utan då ville han testa nya saker, säger hon.

Kvinnan, som aldrig haft en sexuell relation med Peter Madsen, säger att han berättade för henne om en trekant han planerade – och att han bad henne filma den.

– Jag vill inte filma, säger hon att hon sa till Madsen.

Dessutom beskriver hon hur han berättat för henne att han var en psykopat. Detta i samband när hon talade om en upplevelse i sitt eget liv, som innefattat en person som agerat som en sådan.

– Han säger till mig hur kan jag bli farligare än din psykopat, säger hon och tillägger:

– Han har sagt till mig att han är psykopat.

Vittnade om sågen

Under fredagen vittnade dessutom en tidigare praktikant på verkstaden, som berättade hur han var nere i ubåten torsdagen den 10 augusti, alltså samma dag som Peter Madsen och Kim Wall seglade ut med ubåten.

Praktikanten fick bland annat frågor om sågen som åklagaren misstänker använts för att stycka kroppen – och vittnet bekräftade att den sågen inte brukade vara ombord på ubåten. Han berättade också hur den aktuella sågen saknats efter det aktuella datumet.

Han beskrev också hur han först inte ville tro att Peter Madsen gjort sig skyldig till något brott och hur han tyckt bra om Madsen.

– Han var engagerad och spännande att prata med, säger han och tillägger:

– Han kunde bli sur om något inte funkade, på situationen, men inte att man kände att det var personligt.

Vem var Kim Wall? 01:03
ARTIKELN HANDLAR OM