Bröder anhållna för gruppvåldtäkt i Kalmar

KRIM

Kvinnan våldtogs i sin lägenhet natten till i fredags av två män.

Efter spaningsarbete lyckades polisen identifiera två bröder som nu sitter anhållna misstänkta för grov våldtäkt.

– De är misstänkta på sannolika skäl, säger Ewa-Gun Westford på polisen.

Det var natten till i fredags, mellan klockan 01 och 02, som våldtäkten misstänks ha inträffat i en lägenhet i tätorten Kalmar. Två okända gärningsmän ska där ha våldtagit en 27-årig kvinna. En närstående till kvinnan larmade sedan polisen.

Fyra misstänkta fall

I går lyckades polisen få fram namn på de två misstänkta gärningsmännen.

– De anhållna är två män som vi lokaliserade igår. Det var tack vare inre spaning och ny teknik, säger Ewa-Gun Westford, presskommunikatör på polisen i region syd.

De greps på tisdagsmorgonen och anhölls senare under dagen. Till en början misstänktes de för våldtäkt, men rubriceringen är numera grov våldtäkt.
– Som det ser ut nu just nu så misstänker man att det var mer än en person i den här gärningen och därför valde jag att ändra rubriceringen, säger åklagaren Magnus Argus.

Båda männen är bröder och är båda är i 35-årsåldern.

– De är misstänkta på sannolika skäl, det är ju den högre misstankegraden, säger Westford.

Bröderna förnekar brott.

Polisen utreder just nu fyra misstänkta gruppvåldtäkter och gruppvåldtäktsförsök i Kalmar län.

Samtliga fallen har ägt under de senaste veckorna och två av de misstänkta gruppvåldtäkterna inträffade under torsdagskvällen och natten mot fredagen.

Plockade svamp

Först kom ett larm till polisen om att en gruppvåldtäkt inträffat någon gång mellan klockan 21-22. Offret är en kvinna i 50-årsåldern som misstänks ha överfallits utomhus av tre gärningsmän. Enligt uppgifter till Aftonbladet överfölls hon när hon var ute i ett område utanför Kalmar och plockade svamp.

Ingen är ännu gripen för den våldtäkten.

Några timmar senare kom larmet om gruppvåldtäkten i centrala Kalmar där nu två män är anhållna.

I tisdags i förra veckan inträffade ytterligare en misstänkt gruppvåldtäkt, också det i Kalmar län. En eller flera gärningsman våldtog en 17-årig flicka i ett skogsparti nära platsen där flickan bor. Inte heller i det fallet är någon gripen.

Och natten mot lördagen den 16 juli cyklade en kvinna i 30-årsåldern hem från en restaurang i Borgholm i Kalmar län då en grupp på sex män välte hennes cykel och sedan försökte våldta henne. Männen var för henne helt obekanta.

Polisen ser i nuläget inget samband mellan de olika våldtäkterna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kalmar

Brott