Johanna Möller får ta emot fler besök

avEvalisa Wallin

KRIM

Livstidsdömda Johanna Möller, 42, får träffa två av sina barn och ett barnbarn - men det måste ske i sällskap av polisen.

”Besöken ska kontrolleras genom att utredningsman från polisen övervakar besöket” skriver Kriminalvården i beslutet.

Foto: MAGNUS SANDBERG
Johanna Möller anländer till Svea hovrätt.

Tisdag 7 november började hovrättsförhandlingarna om sommarstugemorden i Arboga. Johanna Möller har sedan slutet av augusti förra året suttit häktad misstänkt för bland annat anstiftan till mord på sin make 2015 samt även mordet på pappan och mordförsöket mot mamman 2016.

Att hon sitter häktad med restriktioner innebär att hon har begränsade kontakter med omvärlden, att exempelvis brev som hon skickar och tar emot läses och att Möller måste ansöka om tillstånd för att få ta emot besök.

Får ta emot fler besök

I början av oktober fick Johanna Möller tillstånd att träffa två av sina barn, dock skulle besöken ske i sällskap med socialtjänsten.

Nu i slutet av oktober fick hon tillstånd att ta emot besök av ytterligare två barn samt ett barnbarn. Men enligt Kriminalvården medger åklagaren ”endast kontrollerade besök” och att det ska vara en ”utredningsman från polisen övervakar besöket”.

Johanna Möller har tidigare varit väldigt kritisk till att hon har restriktioner, och att hon tidigare inte fått träffa sina barn.

”Det är barnmisshandel i lagens namn. Jag kommer aldrig att förlåta åklagaren för det”, har Johanna Möller tidigare skrivit i ett brev till Aftonbladet.

Lång rättegång i hovrätten

Förhandlingarna i Svea hovrätt började den 7 november och det är cirka 30 dagar avsatta för fallet som handlar om anstiftan till mord på Johanna Möllers make, mordet på hennes pappa och mordförsöket på hennes mor.

Utöver de åtalspunkterna finns ytterligare brottslighet som Möller är misstänkt för, som bedrägeri i samband med makens död i augusti 2015.

Rättegången i hovrätten väntas pågå till början av februari 2018.

Arbogamorden på en minut 01:00