Erkänner knivhugg – förnekar mord på kvinnan

avJohanna Rapp

21-åringen som pekats ut som ansvarig för morden på tre grannar erkänner att han skadat en av dem, mannen i 40-årsåldern.

Däremot förnekar han att han skulle ha något med mordet på mannens hustru att göra. Idag inleddes rättegången om dubbelmordet i Hallonbergen.

Foto: Jerker Ivarsson

Den 22 januari sköts en 25-årig man i ett garage i Hallonbergen. Hans granne, en man i 40-årsåldern, blev vittne till händelsen. Han hörde skott och såg hur flera män sprang ut ur garaget där skottlossningen ägt rum.

När den skjutna mannen sedan fick skjuts till Karolinska sjukhuset stoppades bilen och mannen blev skjuten på nytt. Det var det skottet som dödade honom.

Vittnes som såg första händelsen i garaget, ska ha varit rädd för att vittna, men tillslut lämnade han ändå uppgifter till polisen om vad han sett. Han hittade även en hylsa i garaget där 25-åringen besköts som han lämnade över till en polischef.

Sex veckor efter mordet på 25-åringen larmade vittnet polisen och berättade hur flera män brutit sig in i hans och hustruns lägenhet. I samtal berättade han vad som hände och vem som gjorde det.
– Han har en kniv han tänker hugga mig, säger han i samtalet till SOS.

Hans fru mördades inne i bostaden medan mannen mördades utanför, något som flera personer bevittnade.

Under måndagen inledde åklagarna sin sakframställan gällande dubbelmordet i Hallonbergen, där fyra män, mellan 16 och 21 år gamla, står åtalade.

Erkänner knivhugg

Enligt åklagaren har två av de fyra unga männen (två 21-åringar) varit drivande bakom samtliga tre mord.

Carla Pantzar försvarar en av 21-åringarna och hon säger i rättssalen att hennes klients inställning i vissa delar är något oklar – men att han förnekar att ha ska ha mördat hustrun.

– Han erkänner att han på egen hand huggit (mannen i 40-årsåldern) med kniv men förnekar att han slagit honom med pinne. Han erkänner att han brottats och slagits med (mannen i 40-årsåldern) men inte att han haft uppsåt att han ska dö av våldet, säger Carla Pantzar.

Den andre 21-åringen erkänner också att han misshandlat mannen, men förnekar att han varit inblandad i mordet på kvinnan.

De övriga två männen nekar till brott.

ARTIKELN HANDLAR OM