Liga tog smink för 60 000 – man dömd för stöld

Foto: POLISEN
Två män stal smink för 60 000 kronor från Ica Kvantum i Tidaholm. Med hjälp av övervakningskameror lyckades polisen hitta en av männen.
KRIM

Smink och skönhetsprodukter för över 60 000 försvann från Ica Kvantum i Tidaholm. Men på övervakningsbilderna fastnade två män som tömde hyllorna i sina ryggsäckar.

Nu har en av de misstänkta männen dömts stölden.

Det var strax före stängning den 21 augusti i år som de två männen gick in på Ica Kvantum i Tidaholm och fyllde sina ryggsäckar med sminkprodukter. Butikspersonalen upptäckte inte att det var misstänkt tomt på hyllorna förrän dagen efter.

Men övervakningsfilmen visar hur en man i 25-årsåldern och ytterligare en man gick runt i butiken och därefter började tömma hyllorna med sminkprodukter. De lade stöldgodset i varsin svart ryggsäck. Värdet ska ha varit åtminstone 62 546 kronor enligt åtalet.

Kan ha kommunicerat med snäckor

Den ena av männen, som polisen inte hittat ännu, lämnar butiken utan att betala för någon vara i kassan. Mannen i 25-årsåldern försöker gå ut via entrén men när entrégrinden inte går att öppna köper han en chokladbit och går ut via en av kassorna.

På bilderna finns utöver de två männen med ryggsäckarna även en tredje man som kopplas till sminktjuvarna. Han rör sig inne i butiken innan stölden och ser, enligt polisutredningen, ut att inspektera just skönhetsprodukter.

Mannen har, precis som en av sminktjuvarna, en hörsnäcka i ena örat.

Kopplas till annan utredning om stölder

Den man som misstänks ha rekognocerat i Ica-butiken ingår i en annan utredning och dömdes i augusti för stölder i Skövde. Han är dock inte åtalad för delaktighet i sminkstölden.

Den misstänkte sminktjuven har även åtalats för en annan stöld. Då var det kaffe för 4500 kronor som stals på Citygross i Skara.

Skaraborgs tingsrätt dömde honom i måndags för både smink- och kaffestölden till två månaders fängelse. Mannen ska också utvisas och förbjuds att återvända till Sverige närmaste fem åren.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Skara

Tidaholm