Mannen fångas på kamera – när han attackerar kvinna på massagesalong

avJohanna Rapp

KRIM

Övervakningsfilmen fångar mannen som attackerar en kvinna på en massagesalong med kniv.

Kvinnan förs knivskadad till sjukhus – mannens identitet är fortfarande okänd.

Nu vill polisen få tips om vem mannen kan vara.

– Han hotar mig med kniven och säger att han ska döda mig om jag skriker, säger kvinnan.

Strax innan klockan halv två, den 14 september förra året, kommer mannen till massagesalongen på Duvedsvägen i Vällingby. Kvinnan som har salongen beskriver hur mannen är hotfull och obehaglig.

– Han kommer in och kräver henne på pengar. Hon vill inte ge honom några pengar utan ber honom att lämna salongen, säger polisassistent Alex Frigren.

Mannen är först på väg att lämna salongen. Men när kvinnan försöker stänga entrédörren verkar han ändra sig. Enligt kvinnan vänder sig mannen om och pressar sig tillbaka in i salongen och knuffar omkull kvinnan som faller till golvet.

Men kvinnan lyckas fly och på övervakningsfilmen ser man hur hon springer ut från salongen och genom korridoren som leder till utsidan. Mannen följer efter kvinnan, men när hon springer iväg återvänder han in till salongen. Kvinnan skriker på hjälp – men det finns ingen där som hör henne.

– Jag kommer på att jag har glömt min väska därinne med min mobil så jag kan inte kalla på hjälp, säger kvinnan.

Attackerar med kniv

Hon återvänder därför in i salongen för att hämta väskan, men då uppstår en dragkamp kring väskan – samtidigt som mannen tar fram en kniv och attackerar henne så att hon får knivskador i armen.

– Han hotar mig med kniven och säger att han ska döda mig om jag skriker, säger kvinnan.

På övervakningsfilmen syns hur mannen sedan lämnar salongen med kvinnans väska samtidigt som han riktar kniven mot henne innan han springer från platsen. Kvinnan larmar polisen innan hon förs till sjukhus på grund av skadorna.

Vill få tips

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån, men än så länge har man inte lyckats gripa gärningsmannen.

– Vi har begärt ut övervakningsfilmer och hållit en massa förhör. Men vi har misslyckats med att fastställa mannens identitet och därför vill vi få hjälp från allmänheten, säger Alex Frigren.

Nu uppmanar polisen personer som känner igen mannen att höra av sig till polisen på nummer 0702665752 om man har upplysningar att lämna om händelsen.

– Vi vill ha tips på vem den här mannen kan vara, säger Frigren.

Kvinnan som äger salongen säger att hon varit väldigt rädd efter det som hänt.

– Jag vågade inte gå ut efteråt. Han tog bland annat min telefon och där finns all info om mig, säger hon och berättar att hon lider av skadan i armen.

– Det ser inte fint ut nu, jag är väldigt ledsen för det. Jag är orolig varje gång jag går ut.

Så många rån polisanmäls varje år i Sverige 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM

Vällingby

Brott