Åsa, 65: ”Trodde att de skulle skära halsen av mig”

Polisen jagar rånarna

Två maskerade rånare överföll och rånade 65-åriga Åsa i hennes lägenhet i Malmö.

De hotade henne till livet och rispade henne med kniv.

– Han sa till mig att dra ned mina byxor. Sedan skar han mig i underlivet, säger 65-åriga Åsa till Brottscentralen.

Vid lunchtid på tisdagen gick Åsa ned till sitt källarförråd för att lämna en burk med färg. Utanför förrådet såg hon en man och en kvinna som hon inte kände igen.

– Jag skulle gå fram och öppna plåtdörren in till förrådet. Då drar de ned svarta sotarmössor med hål för ögonen. Det var en kvinna och en man. Han hade en kniv och sa: ”Gör du ett ljud så sticker jag dig. Nu ska vi gå upp i din lägenhet.”

De gick in i lägenheten. Enligt Åsa slog mannen henne och sa att hon skulle sätta sig i en fåtölj i vardagsrummet. Mannen lämnade kniven till tjejen som gick fram till Åsa.

– Då gav han kniven till tjejen som satte kniveggen mot min hals och sa att om jag gjorde någonting så skulle de skära halsen av mig, förklarar Åsa och darrar på rösten när hon minns tillbaka.

”Sa till mig att dra ned mina byxor”

Mannen pressade Åsa på var hon förvarade smycken, pengar, med mera.

– Jag kände mig tvungen att lyda. Att ge det lilla jag hade. Han slog sönder tavlor, skar sönder min soffa och vandaliserade lägenheten.

Enligt Åsa pågick rånet i ungefär en och en halv timme. Och det blev värre och värre.

– Jag skulle lägga mig på golvet. Han sa till mig att dra ned mina byxor. Sedan skar han mig i underlivet. Slog mig på insidan av låren, skar mig i pannan, vid ena örat och mellan brösten.

Till slut så lämnade paret lägenheten. Åsa kontaktade en vän som hjälpte henne med att ringa polisen. Hon fördes till sjukhus med ambulans men fick lämna samma dag.

Rånarna ska ha fått med sig flera tusen kronor, smycken, samt en dator.

Söker rånare på moped

Ingen har gripits som misstänkt för överfallsrånet, som rubriceras som grovt rån.

– Vi har signalement på de här två personerna, men inga misstänkta, säger Lars Förstell, informatör vid polisen i Malmö.

Vad polisen vet om rånarna är att de båda var klädda i mörka mössor. Kvinnan ska ha haft en mörk jacka och mannen en mörk rock. Det finns inga uppgifter som tyder på att det ska ha varit maskerade, enligt Lars Förstell.

– Rånarna flydde på en moped, har någon lagt märke till en moped med en kvinna och en man på är det av intresse för oss, säger han.

Kvinnan uppges vara runt 160 centimeter lång och mannen runt 180 centimeter lång. Hon uppskattas vara mellan 20 till 25 år gammal och han i 25-årsåldern.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN